A tökéletes: Fitt tejfölös habkönnyű túrógombóc

  • 2018.02.05.
  • 3

Így készíts habkönnyű túrógombócot!
Gyermekkorom egyik kedvenc édessége a nagymamám habkönnyű túrógombóca, melyet most gluténmentesen készítettem el.


Egészséges, könnyen elkészíthető, lehet főétel, lehet desszert, vagy vendégváró finomság is. De persze, az eszményi túrógombóc mindenki számára másképp tökéletes: ki szilárdabban, ki remegősebben, ki morzsába forgatva, ki cuppéran (vagyis pucéran) szereti. Ezt mindenki el tudja készíteni, és tuti a siker, hiszen ki ne szeretné a túrógombócot?Én így készítem.

Fitt tejfölös habkönnyű túrógombóc gluténmentes recept Hozzávalók: 500 g zsíros túró 4 púpos ek rizsdara (aki nem gluténérzékeny, az használhat búzadarát) 1 db tojás egy csipet *Himalája só 1 db citrom reszelt héja vagy 1 csomag vaníliás cukor 1 késhegyi szódabikarbóna Tetejére: tejföl porcukor vagy édesítőszer menta levélke

Fitt tejfölös habkönnyű túrógombóc elkészítése: Egy tálba tegyük bele a túrót, a rizsdarát, a tojást, a sót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. Majd egy fakanál segítségével jól keverjük össze. Tegyük a hűtőbe fél órára.
Közben tegyünk fel vizet forrni, egy csipet sóval. Ha letelt az idő, vegyük ki a túrógombóc masszát, majd vizes kézzel göngörgessünk belőle golyókat, majd egy szem aszalt sárgabarackot töltsünk bele.
Óvatosan helyezzük a forrásban lévő vízbe, majd amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, hagyjuk még 1 percig a vízbe, és utána vegyük ki őket, egy szűrőkanállal.
Ezután friss tejföllel öntsük nyakon, szórjuk meg ízlés szerint porcukorral és mentával díszítjük, és még forrón falatozhatjuk, ezt az isteni finom tejfölös habkönnyű túrógombócot.


További túrógombóc receptjeimet, az alábbi linkre kattintva olvashatod, ezt láttad már? Nutellával töltött túrógombóc
Epres túrógombóc – eperöntettelTéli túrógombóc aszalt-sárgabarackkal töltve extra ízzel

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza