Trópusi ízek: Mandulás-kakaós fordított banán süti párizsi krémmel

  • 2018.02.03.
  • 6

Egy csipetnyi szeretet!
Ízek és élmények. Egy gyors és finom sütinek, senki nem tud ellenállni!A banán sokunk kedvence és igen tápláló gyümölcs, arról nem is beszélve, hogy mennyire finom. Új ízeket próbálhatunk ki, ha egy desszertbe, vagy süteménybe csempésszük ezt a finomságot. Most egy mandulás-kakaós banános süteményt hoztam nektek, melyet, hipp-hopp, elkapkodtak, annyira ízlett a családnak. Érdemes elkészíteni, mert gyors, könnyű és nagyon finom, kezdőknek is ajánlom. J


Mandulás-kakaós fordított banán süti Párizsi krémmel és tejszínhabbal gluténmentes recept Hozzávalók: (kis tepsi: 19*26) Száraz hozzávalók: 3 púpos ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt 3 púpos ek rizsliszt itt Aki nem gluténérzékeny az használhat 6 púpos ek Bio tönköly búza fehérlisztet 4 ek őrölt mandula 1 kis csipet *Himalája só 1 púpos ek natúr Holland kakaópor ¼ kk *karácsonyi fűszerkeverék 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna Nedves hozzávalók: 70 g vaj – szobahőmérsékletű 6 ek cukor 2 db tojás 5 ek görögjoghurt – szobahőmérsékletű 1 db banán Sütőpapíros tepsibe: kb. 10 g olvasztott vaj 2 ek porcukor 2 db banán ½ citrom levePárizsi krém:étcsokoládétejszínTetejére:menta levélketejszínhab
Mandulás-kakaós fordított banán süti elkészítése: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsibe helyezzük el a sütőpapírt, majd kenjük ki olvasztott vajjal, és tegyük félre. A liszteket, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, karácsonyi fűszerkeveréket, sót szitáljuk át egy tálba, majd adjuk hozzá az őrölt mandulát, keverjük össze. Majd tegyük félre. A tojásokat verjük fel egy tálba, adjuk hozzá a joghurtot, majd keverjük össze az egészet, és tegyük félre. *Tipp: (süteményekbe, mindig a joghurtot, (vagy kefirt, írót) úgy használjuk fel, hogy öntsük le róla a savót, így nem lesz vizes) A banánt vágjuk fel és egy tálba, egy villa segítségével, pépesítsük. Ezt követően, a vajat és a cukrot egy robotgép segítségével keverjük habosra. Majd adjuk hozzá a pépesített banánt, jól keverjük el, majd jöhet hozzá, fokozatosan a tojásos-joghurtos keverék, ezt is keverjük össze. Majd fokozatosan, több részletben adagoljuk hozzá a lisztes keveréket. Keverjük el. Ezután a porcukorral hintsük meg az olvasztott vajjal kikent tepsit mindenhol. Majd pucoljuk meg a banánt, és vágjuk félbe hosszában, locsoljuk meg a vágott felületét jól a citromlével, majd helyezzük el a tepsibe, a vágott fele kerüljön az aljára. Ezt követően, a mandulás-kakaós masszát öntsük a tepsibe, egyengessük el. Majd ütögessük a konyhapulthoz a tepsit, így jól elrendeződik a tészta, nem marad levegős. Ha elkészültünk, akkor tegyük be az előmelegített sütőbe és 35-40 percig süssük. 30 percnél már lehet tűpróbát végezni. Nekem a gázsütőmön 38 perc alatt sült meg.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza