Kalandra fel! Édes-steak borsos sült lazac, tejszínes kapormártással
- 2018.01.30.
- 6
Ízek birodalma!
Ennél jobb, már nem is lehetne.
Imádom a lazacot, bővelkedik többszörösen telítetlen zsírsavakban, így jótékony hatással van az érrendszerre. Sőt, a benne található astaxantin festékanyag (ami a rózsaszín színét adja) csökkentheti a gyulladást jelző fehérje szintet, és az örökítő DNS-re is jó hatással van!
Mindezek fényében, egészséges, és a fitt diétába, fogyókúra étrendbe, és az egészséges étrendbe is beilleszthető. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon finom, és jó hatással van a szervezetünkre. Sőt akár vendégvárónak, vagy az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Kezdők is könnyedén elkészíthetik, mert nagyon egyszerű recept és viszonylag gyorsan is készen van.
Édes-erős steak borsos sült lazac gluténmentes receptHozzávalók:2 db lazacszelet itt – vagy annyi szelet, ahány főnek tálalunk*Himalája só*édes-erős steak bors durvára darált fűszer½ citrom leve2 dkg vaj2 ek olívaolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Édes-steak borsos sült lazac receptelkészítése:A lazacszeleteket sütés előtt legalább egy fél órával ízlés szerint sózzuk, megszórjuk édes-steak borssal és csepegtessük meg a citromlével, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.Egy teflon serpenyőbe melegítsük össze a vajat, és az olívaolajat, majd amikor már kellően felhevült tegyük bele a lazacszeleteket. (Ha bőrrel együtt süssük, akkor a bőrös felükkel lefelé. ) Ezután kisebb lángon addig süssük, még a bőre kezd ropogósra sülni, és a hal húsa legalább a feléig kezd kifehéredni. Ez kb. pár perc, és közben locsolgassuk meg a forró zsiradékkal.
Ekkor helyezzük be a serpenyőt közepes hőmérsékletű sütőbe, majd süssük a lazacot még 10-15 percig, hogy a halhús kellően átsüljön. Akinek nem hőálló a serpenyője, az a nyelét tekerje be több réteg alufóliával, mielőtt betenné a meleg sütőbe.Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan helyezzük át a megsült lazacszeleteket egy tányérra, és tálalásig tartsuk melegen.
Tejszínes-kapormártás koktélrákkal recept gluténmentes Hozzávalói:1 csokor kapor2 csapott tápióka liszt vagy kukoricakeményítő4 dl tejszín 1 dl száraz fehérbor*Himalája só*őrölt fehérbors – ízlés szerintegy csipet cukor – ízlés szerint2 kk *kapribogyó5 dkg vaj 250-300 g koktélrák ittcitrom leve – ízlés szerint
Címkék
3. Kényeztető Vacsora 2. Energiát Adó Ebédszünet Vendégváró Party Service >>>>>>>Tündérkonyha >Főételek Lusta Vasárnapokra Szószok-Mártások-Dresszingek Fitness Varázsfazék >>Halas-Tengeri Ételek Szingli Kényeztető Napokra Gluténmentesen Élni És Jót Enni Ünnepi Ajánlat-Ötletek Édes Erős Steak Borsos Sült Lazac Édes Steak Boros Sült Lazac Gluténmentes Édes Erős Steak Borsos Sült Lazac Gluténmentes Hercegnőburgonya Gluténmentes Kapormártás Gluténmentes Tejszínes Koktélrákos Kapormártás Hercegnőburgonya Tejszínes Kapormártás Tejszínes Kapormártás Koktélrákkal