Kalandra fel! Édes-steak borsos sült lazac, tejszínes kapormártással

  • 2018.01.30.
  • 6

Ízek birodalma!
Ennél jobb, már nem is lehetne.

Imádom a lazacot, bővelkedik többszörösen telítetlen zsírsavakban, így jótékony hatással van az érrendszerre. Sőt, a benne található astaxantin festékanyag (ami a rózsaszín színét adja) csökkentheti a gyulladást jelző fehérje szintet, és az örökítő DNS-re is jó hatással van!
Mindezek fényében, egészséges, és a fitt diétába, fogyókúra étrendbe, és az egészséges étrendbe is beilleszthető. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon finom, és jó hatással van a szervezetünkre. Sőt akár vendégvárónak, vagy az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Kezdők is könnyedén elkészíthetik, mert nagyon egyszerű recept és viszonylag gyorsan is készen van.

Édes-erős steak borsos sült lazac gluténmentes receptHozzávalók:2 db lazacszelet itt – vagy annyi szelet, ahány főnek tálalunk*Himalája só*édes-erős steak bors durvára darált fűszer½ citrom leve2 dkg vaj2 ek olívaolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Édes-steak borsos sült lazac receptelkészítése:A lazacszeleteket sütés előtt legalább egy fél órával ízlés szerint sózzuk, megszórjuk édes-steak borssal és csepegtessük meg a citromlével, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.Egy teflon serpenyőbe melegítsük össze a vajat, és az olívaolajat, majd amikor már kellően felhevült tegyük bele a lazacszeleteket. (Ha bőrrel együtt süssük, akkor a bőrös felükkel lefelé. ) Ezután kisebb lángon addig süssük, még a bőre kezd ropogósra sülni, és a hal húsa legalább a feléig kezd kifehéredni. Ez kb. pár perc, és közben locsolgassuk meg a forró zsiradékkal.
Ekkor helyezzük be a serpenyőt közepes hőmérsékletű sütőbe, majd süssük a lazacot még 10-15 percig, hogy a halhús kellően átsüljön. Akinek nem hőálló a serpenyője, az a nyelét tekerje be több réteg alufóliával, mielőtt betenné a meleg sütőbe.Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan helyezzük át a megsült lazacszeleteket egy tányérra, és tálalásig tartsuk melegen.

Tejszínes-kapormártás koktélrákkal recept gluténmentes  Hozzávalói:1 csokor kapor2 csapott tápióka liszt vagy kukoricakeményítő4 dl tejszín 1 dl száraz fehérbor*Himalája só*őrölt fehérbors – ízlés szerintegy csipet cukor – ízlés szerint2 kk *kapribogyó5 dkg vaj 250-300 g koktélrák ittcitrom leve – ízlés szerint