Ropi házilag: Mediterrán feta sajtos tökmagos ropi

  • 2018.01.22.
  • 5

A diétás nasi, ami elűzi az éhségedet!
Csak kóstold meg, és tuti nem bírod abbahagyni, mert annyira, de annyira finom.
Mindenki szereti a ropit, finom rágcsálnivaló, kiváló vendégváró, sőt mártogatóshoz is elképesztően finom kísérő, amivel mindig sikert aratunk. Arról nem is beszélve, hogy a házilag elkészített ropi a legjobb, ilyet a boltban nem kapsz! Egészséges ropogtatni való, mely adalékanyagtól mentes és gluténmentes. Akár viheted munkába is magaddal. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni.

Mediterrán feta sajtos tökmagos ropi gluténmentes Hozzávalók: 300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék 100 g rizsliszt (aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet) 1 kk sütőpor 250 g margarin Majd hozzáad: 1 db tojássárgája 4 ek 20%-os tejföl 5 dkg feta sajt 3 db natúr kocka sajt – (én az Aldi „Milfina kocka sajt” használom) 1 kk Kalocsai pirospaprika egy csipet *cayenne bors 2 csipet *ötbors durvára darált 1 kk *mediterrán grill fűszerkeverék Tetejére: 1 tojássárgája 3 ek tejszín natúr tökmag egy csipet *Himalája só
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Mediterrán feta sajtos tökmagos ropi elkészítése: A kétféle lisztet, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze. A tésztába, nem kell bele só, hiszen a feta sajt az sós.
Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, az elmorzsolt feta sajtot, a kocka sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, ötbors és mediterrán fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel. Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy fél vagy egy órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki. Majd vágjuk fel vékony csíkokra, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe.
Majd a tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a sajtos fűszeres ropi tetejét egy ecset segítségével. Ezután szórjuk meg a tetejüket tökmaggal, és egy csipetnyi sóval. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 9-10 percig. Nekem a gázsütőmön 10 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga.
Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes mediterrán feta sajtos tökmagos ropit.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza