Piroska is megirigyelné: Málnás-kókuszos mályva-pillecukor

  • 2018.01.19.
  • 9

No, de a farkasnak nem adunk!
Hiszen, ennek senki nem tud ellenállni, annyira de annyira finom. Szóval mi legyen a tojásfehérjével?Bármi, amit szeretnél, sok mindent lehet készíteni tojásfehérjéből. Tippek és + 9 ötlet a recept végén. Én most ezt a finomságos málnás-kókuszos mályva-pillecukrot készítettem.

Tudtad? Hogy mi a különbség a mályvacukor és a pillecukor között?Egy nagyon kedves ismerősöm Lné/Katika elmesélte, hogy pld: A mályvacukor, más néven pillecukor között, csak annyi a különbség, hogy épp nem színes, hanem fehér. Amerikában Marsh-melone (mas-melon) a neve. Tényleg egy csomó jópofa dolgot lehet vele csinálni, tábortűznél pirítani, vagy épp a mályvacukrot (fehér) forró kávéba tenni, cukor helyett, jó habos (cukor habos) lesz tőle a kávé, vagy pld. a Hálaadásnapi édes krumplit is, lehet vele sütni a sütőben. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek, felnőttek kedvence egyaránt, sőt gyors és finom, szuper vendégvárónak is kiváló.Bár azt gondolom, minden konyhatündér tudja, hogy a tojásfehérjét, le is lehet fagyasztani fél évre, a hűtőben is eláll jól lezárt üvegedényben 2-3 napig, de a legjobb, ha minél hamarabb felhasználjuk. Íme, egy szuper recept, amire felhasználhatjuk a tojásfehérjét. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy egy átlagos tojásfehérje 30 g súlyú.


Málnás-kókuszos mályva-pillecukor gluténmentes recept Hozzávalók: (kis tepsi) 90 g = (3 db nagy tojás) egy csipet Himalája só 1½ cup cukor 1 ek víz ¼ cup málnapüré Zselatin feloldása: 2 púpos ek zselatin 2 ek víz 4 ek málnapüré Ízesítéshez: 2 tk vanília aroma 2 tk málnaaroma Mályva-pillecukor forgatáshoz: 2 ek kukoricakeményítő 2 ek porcukor 2 ek kókuszreszelék
*Megjegyzés: A málnapürét ½ zacskó mirelit málnából készítettem, összeturmixoltam, átszűrtem, és kész.
Mennyiségek méréséhez, (pld. 1 cup? mennyi dkg? és sok más infóról itt olvashatsz.

Málnás-kókuszos mályva-pillecukor elkészítése: Szóval mivel én egy befőttes üvegbe gyűjtöttem a tojásfehérjét, így elő a mérleggel, és gyorsan lemértem a 90 g tojásfehérje mennyiségét. A tojásfehérjét, az egy csipet sóval kezdjük el felverni, olyan állagúra, amikor a habverőn már kis habcsúcs keletkezik. A zselatint tegyük egy tálba, és vízzel és a málnapürével keverjük össze.
Közben a cukrot, málnapürét és a vizet tegyük egy kisebb lábasba, majd forraljuk fel. Egy cukorhőmérőval mérjük meg a hőfokát, és amikor 115 fokos, akkor jó. Majd a tojásfehérje habot tovább keverve, magas fokozaton, lassan hozzácsurgassuk a tál oldalánál a málnás cukorszirupot, majd adjuk hozzá a zselatint. Közben ízesítsük vaníliaaromával és málna aromával.
Majd, tovább verjük, addig, amíg langyos nem lesz az oldala a tálnak. A kibélelt tepsibe öntjük, eligazgatjuk, és 2 órára félre tesszük.
Ha letelt az idő, a porcukrot, kukoricakeményítőt és a kókuszreszeléket keverjük össze, majd öntsük egy tálcára. És egy éles késsel (a kést is forgassuk meg a porcukros keverékben többször, így jobban lehet szeletelni a mályva-pillecukrot) felszeletelt pillecukrot forgassuk meg a porcukros keverékbe. Majd tegyük egy kicsit a hűtőbe egy fél órára, és utána falatozhatjuk ezt a finom gluténmentes mályva-pillecukrot.