Igazi ízbomba: Zöldalmás-édesburgonya krémleves

  • 2017.11.10.
  • 2

Gyorsabban, mint gondolnád…

Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van!

Érdemes kihasználni ezt a szuper zöldséget, melynek oly sok az egészségünkre gyakorolt pozitív hatása. (A recept végén, erről bővebben is olvashatsz.) Kár lenne, elmenni mellette, mindenképpen építsük be az étrendünkbe az édesburgonyát.Szuper egyszerű elkészíteni, ezt a bársonyos, és meleg krémlevest, mely igazán laktató és nagyon finom. Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan!

Zöldalmás-édesburgonya krémleves recept, pirított baconnal és napraforgóval Hozzávalók: 6 db közepes édesburgonya (batáta) 1 db nagy Golden alma 2 db zellerszár más néven: szárzeller 1 db vöröshagyma 1 kisebb lila hagyma 1 db zöldhagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek kókuszolaj ½ ek csapott vaj Fűszerek: ¼ kk *őrölt kömény itt egy nagy csipet *kakukkfű itt egy csipet *chili pehely itt  1 kk *ötbors durvára darált fűszer itt ½ kk *Himalája só itt 1 kk *Toszkán fűszerkeverék itt ½ leveskocka itt 1 bögre alaplé és víz A leves végén: kb. 100-150 ml tejszín Feltét:1 csomag szeletelt bacon – (aki vegetáriánus, az hagyja el)natúr napraforgó mag 
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Zöldalmás-édesburgonya krémleves elkészítése: A burgonyát, almát, tisztítsuk meg, és vágjuk egyforma kockára, majd tegyük félre. A vöröshagymát, lila hagymát apróra, szárzeller, zöldhagymát karikára. Egy lábasban hevítsük fel a kókuszolajat és a vajat, majd adjuk hozzá a hagymákat és egy csipet sót, dinszteljük meg. Majd adjuk hozzá a szárzellert, reszeljük hozzá a fokhagymát, pirítsuk együtt. Majd jöhet bele az édesburgonya és az alma.
Ízesítsük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel, jól keverjük el, majd öntsük fel alaplével és egy kis vízzel, úgy hogy éppen hogy ellepje. Majd lefedve főzzük puhára. Amíg fő a krumpli és az alma, addig egy száraz serpenyőbe pirítsunk bacon szalonnát. Egy másikba pedig pirítsuk meg a natúr napraforgó magot. Ne hagyjuk magára, mert hamar pirul mindegyik.
Ha megfőtt a krumpli, akkor merjük át egy turmixba az édesburgonyát és az almát, levével együtt. Nekem kétszerre kellett, mert egyszerre túl sok lett volna a turmixba. Majd turmixoljuk össze, és adjuk hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a lábasba, majd kapcsoljuk alá a hőt, és még egyszer főzzük fel. Ha elkészült szedjük tányérra, és pirított bacon szalonnával, napraforgóval, karikára vágott zöldhagymával és egy kis tejszínnel megcsurgatva kínáljuk.
Az édesburgonya, azaz batáta, egészségünkre gyakorolt pozitív hatásairól, vitaminforrásairól, termesztéséről, hazai forgalmazásáról, és további receptekről, az alábbi linken olvashatsz információkat: Édesburgonyával az egészségünkértÉdes-steak borsos édesburgonya chipsSült pulykacomb, kókusztejes édesburgonyapürével, gesztenyés kelbimbóval és gyümölcs szósszal 

Ha tet