Nagyi kakaós süteménye, vaníliás-tejfölös pudingkrémmel

  • 2017.11.04.
  • 2

Egy szelet mennyország 30 perc alatt!

Ínycsiklandó és gyors sütike, olcsó és elronthatatlan finomság.

Hétvégére, hétköznapra, sőt vendégvárónak is kiváló, hiszen előtte való nap is elkészíthető. Nagyi kevert sütijét alakítottam át, gluténmentesre. Isteni finom lett, érdemes elkészíteni. Bár én túl hamar vettem ki a hűtőből és szeleteltem, várhattam volna még, de ilyenkor már türelmetlen vagyok. Mert csak kóstolnám, és enném mihamarabb, olyan vagyok, mint Hakapeszi maki, ha kap, eszíííí… Igazi, kezdőknek való sütemény, mert roppant egyszerű elkészíteni.

Kakaós sütemény, vaníliás-tejfölös pudingkrémmel recept – gluténmentes Kakaós tészta: Száraz hozzávalók: 200 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 100 g Nagykun rizsliszt itt – Sparban is kapható 50 g Holland kakaópor 2 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna egy csipet Himalája só Nedves hozzávalók: 250 g cukor 4 db tojás 150 ml langyos kávé 150 ml olaj 250 ml joghurtVaníliás-tejfölös pudingkrém: 3 csomag vaníliás pudingpor – főzős – Én Spar terméket használtam, ez is gluténmentes, és db/39,- Ft800 ml tej 150 g cukor – ízlés szerint, lehet több is 1 csomag vaníliás cukor 2 púpos ek mascarpone 350 ml 20% tejföl 200 ml tejszín
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 300 g Bio tönköly fehér búzalisztet)

Kakaós süteményelkészítése: Melegítsük elő a sütőt, 180 fokra. A tojásokat a cukorral, egy robotgép segítségével habosra keverjük. Majd a kávét, olajat és a joghurtot, tegyük egy mérőpohárba és jól keverjük el. Majd adjuk a tojásos, cukros keverékhez. A liszteket, kakaót, sót, sütőport, szódabikarbónát mérjük ki, majd szitáljuk át egy sűrű szűrön. Majd apránként adagoljuk a tojásos keverékhez, a lisztes keveréket.
Ezután egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. 180 fokos előmelegített sütőbe, süssük 25-30 percig. Nekem a gázsütőmön 30 perc alatt sült meg. Ha megsült, akkor hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg sül a kakaós piskótatésztánk, addig készítsük el a vaníliás-tejfölös pudingkrémet. A pudingport öntsük egy kisebb fazékba, majd adjuk hozzá egy kis tejet és keverjük el, majd adjuk hozzá a többi tejet és főzzük sűrűre. Ha elkészült, kapcsoljuk le a hőt alatta, majd ízesítsük cukorral, vaníliás cukorral és jól keverjük el. Kóstoljuk meg, aki édesebben szereti, tehet még bele cukrot. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig keverjük össze a mascarponét a tejföllel. Amikor már nem annyira tűzforró a pudingunk, inkább langyos, akkor keverjük hozzá a mascarponés tejfölös krémet. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig verjük kemény habbá a tejszínt, és ha teljesen kihűlt a tejfölös-pudingos krémünk, óvatosan keverjük bele. Amire ezzel is elkészültünk, addigra kakaós süteményünk is kihűlt, majd vágjuk ketté, és kenjük meg a tejfölös-pudingos krémmel. Majd, tegyük a hűtőbe, kb. 1-2 órára, hogy jól összeálljon a krém. De lehet egy egész éjszakán át is a hűtőbe. Tehát, ha vendégeket hívunk, ez egy jó kis vendégváró süti, mert előre is elkészít