Full extrás: Jamaicai jerk csirkés pirított baguette szendvics, salátával

  • 2017.08.29.
  • 6

Merész, pikáns és isteni finom!

Vigyázat, mert könnyen rá lehet szokni.


Ahogyan én szeretem szendvics. Kihagyhatatlan, szaftos, füstös, zamatos, szóval ellenállhatatlan pirított húsos baguette szendvics a mindennapokhoz.Manapság, mindenki a gyors kaját részesíti előnybe, pedig nem kellene az előre gyártott szendvicseket sem venni a boltban, hiszen az otthon elkészített szendvics az bizony, finomabb és egészségesebb, sőt tudjuk, mi van benne. Ami sokkal jobb és jobb. Érdemes elkészíteni ezt az isteni finom jamaicai jerk pikáns csirkés szendót (ahogy szlengesen nevezik a gyerekek a szendvicset), mert megéri, sőt kezdőknek sem egy bonyolult feladat.


Jamaicai jerk csirkés pirított baguette szendvics recept, salátával Hozzávalók: 6 db felső csirkecomb Pác: Apróra vágva: 3 tk friss gyömbér 1 gerezd fokhagyma 1 db nagyobb chili paprika fele – a nagyobbak kevésbé csípősebbek 2 szál zöldhagyma ½ petrezselyem ½ koriander levél – ha nincs elhagyható, akkor tegyünk bele egy egész csokor petrezselymetFűszerek: 1 tk szegfűbors 1 tk szemes bors ½ tk *chili pehely1 ek méz ½ ek kókuszcukor vagy barna cukor1 db nagyobb lime levebaguette kenyér gluténmentesen itt vagy ittSaláta köret: reszelt káposzta vékonyra vágott uborka – zöldséghámozóval szeletelt paradicsom szezámmag kaliforniai paprika – vékonyra vágva zöldhagyma – vékony karikára vágva egy csipet *Himalája só lime levepici extra szűz olívaolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Jamaicai jerk csirke recept elkészítése: A csirkét mossuk meg, vagdossuk be, a hús részénél (ne a bőr részénél) – így majd a fűszerek íz világa átjárja a húst -, és sózzuk meg. De aki, nem szereti a bőrét, le is húzhatja, és úgy vagdossa be mindenhol a csirke húsát.
A fűszereket egy mozsárban törjük össze.A fenti pác hozzávalókat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a mozsárban lévő fűszerekhez, és hozzá tesszük a mézet és a cukrot. Kicsit törjük össze őket, majd úgy adjuk hozzá a mézet, barna cukrot.
Ha készen vagyunk, akkor a csirkére öntjük a pácot, és egy éjszakán át, vagy minimum 1 órát hűtőszekrénybe pácoljuk.Ha letelt a pác ideje, akkor egy tepsibe tegyük bele a csirkéket, tegyünk rá kókuszolajat és alufóliával lefedve süssük kb. 30-40 percig, akkor jó, ha puha a hús, közben forgassuk meg párszor.
Az idő leteltével, vegyük le a fóliát és pirítsuk még kb. 5-10 percig. – A sütés vége felé kanalazzuk ki a lepotyogott pácot, hogy ne égjen meg -.Grill sütőben, illetve a kerti faszénen is süthetjük a pácolt csirkét, akkor lesz igazán Jerk csirke, hisz jó füstös lesz az íze.