Élvezni tudni kell: Édes chili szószos csirkefalatok, salátával

  • 2017.08.25.
  • 2

Szerelem első falásra!

Hívogatóan csábítóan szexi…


Ízzel-lélekkel belevetni magunkat az első falásba, nincs is ennél jobb. Egészséges, káprázatosan finom, könnyed élvezet, kell ennél több?
Imádom a grillezést, legyen az egy kerti parti, vagy otthon a lakásban egy grill sütő társaságában, vagy akár a sütő magányában, mindenhogyan finom falatokat lehet kreálni. Egy kis saláta mellé, és már is indulhat a lakmározás.

Édes chili szószos csirkefalatok, salátával recept gluténmentes Hozzávalók: 1 kg csirkehús – felső csirkecombot használtam, lefejtettem a húst a csontról – kaliforniai paprikaPác: 180 ml *édes chili szósz 2 ek extra szűz olívaolaj 4 ek natúr krémes mogyoróvaj – cukormentes – Sparban lehet kapni 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 db chili paprika – vékonyra szeletelve 2 db lime leve 1 db (2 cm-es) gyömbér – reszelve 1 dl kókusztej vagy tejszín1 csokor koriander zöld vagy petrezselyem – apróra vágva(a pác felét a csirkére öntözzük, a másik felét majd mártogatósként tálaljuk)

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Édes chili szószos csirkefalatok recept elkészítése: A csirkehúst a hozzávalóknál lévő pác keverékével bepácoljuk. Csak a pác keverék felét öntsük rá, a többit hagyjuk meg mártogatósnak.Hagyjuk pihenni egy fél órát, de akár egy éjszakán keresztül is lehet, minél jobban átjárja a pác íze, annál finomabb és zamatosabb lesz.
Ezt követően egy minimum 15 percre beáztatott fanyársra, vagy fémnyársra, felhúzzuk a csirkehús falatokat, közéje kaliforniai paprika szeleteket teszünk.Ha elkészültünk, akkor kerti grillen, vagy grill sütőben, vagy előmelegített sütőben süssük meg. A sütés vége felé még egyszer kenjük be, egy ecset segítségével, a pác keverékkel. Nagyon hamar elkészül.Saláta: uborka, jégsaláta, retek, kaliforniai paprika, póréhagyma, chili paprika (aki szereti), vékonyra szeleteljük fel, egy kis olíva olajjal meglocsoljuk és hozzá a mártogatóst tálaljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza