Ízes élet: Mediterrán csirkeragu makaróni tésztával

  • 2017.07.20.
  • 3

Villámgyors ebéd vagy vacsora 30 perc alatt…

A végeredmény egy olyan főfogás, amit bármikor, bárkinek felszolgálhatunk, egészen biztos, hogy szeretni fogja.


A csirkemellben az a csodálatos, hogy akár hazafelé a munkából is, könnyen beszerezhető, bármilyen alapanyaggal együtt, és nagyon gyorsan elkészíthetünk belőle bármilyen, a hangulatunknak megfelelő ételt.
A semleges íze miatt ugyanis millió módon fűszerezhetjük, variálhatjuk és még a legbonyolultabb fogás is készen van fél óra alatt. Különösen igaz ez akkor, ha ragut főzünk, rizshez, tésztához körítve. Éppen ezért is imádom az alábbi receptemet, mert tényleg pikk-pakk elkészül, és már ehetjük is…

Mediterrán csirkeragu makaróni tésztával gluténmentes Hozzávalók: 2 db csirkemellfilé – (vagyis egy egész csirkemellfilé, csak nálunk már félbe árulják) 6 ek kókuszolaj Nagykun rizsliszt én ezt használom itt 5-10 dkg házi füstölt szalonna ¼ szál száraz kolbász 1 db lila hagyma 1 db nagy gerezd fokhagyma ½ piros Kaliforniai paprika ½ zöld Kaliforniai paprika ½ sárga Kaliforniai paprika 200-300 ml csirkealaplé 8 szem koktélparadicsom 1 db nagy cseresznye paprika 10 szem olíva bogyó 5 szem kapribogyó 4-5 db szárított paradicsom – Sparban, Aldiban lehet kapni, olajban van Fűszerek:¼ – ½ kk *Himalája só – ízlés szerint – (de vigyázzunk a sózással, mert az olívabogyó és a kapribogyó is sós) ½ kk *ötbors fűszer durvára darált1 csipetnyi chili pehely kis darabka vaj Köret:1 zacskó gluténmentes makaróni tészta itt is lehet olcsóbban kapni – (csak a felét főztem ki)Természetesen, ha nagy a család, akkor az anyaghányadokat, emeljük meg.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés: A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd forgassuk meg rizslisztbe, mielőtt elkezdenénk pirítani.A szalonnát csíkokra, a lila hagymát, kaliforniai paprikát, cseresznyepaprikát apróra, a kolbászt fél karikára, a koktélparadicsomot és az olívabogyót félbe vágjuk fel.
Ha elkészültünk a darabolással, akkor egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszolajat majd kezdjük el megpirítani, minden oldalát a belisztezett csirkemellnek. De mielőtt a forró kókuszolajba tennénk, rázogassuk le róla a felesleges rizslisztet. Illetve pirításnál, ne zsúfoljuk tele a serpenyőt, legyen helye pirulni, ez pár perces elfoglaltságot jelent. Ha elkészültünk, szedjük ki tányérra, majd pótoljuk a kókuszolajat, majd dobjuk bele a csíkokra vágott szalonnát és hagyjuk pirulni félig, majd mehet bele a kolbász, ezt is pirítsuk össze, majd a hagyma, reszelt fokhagyma és a kaliforniai paprika, majd egy pár perig pirítjuk, és mehet rá a pirult csirkemell csíkok, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chili pehellyel. Jól keverjük össze, majd öntsük fel a csirke alaplével, vagy ha nincs, akkor vízzel.
Amikor már, jó félig elpárolgott az alaplé, akkor mehet rá a koktélparadicsom, a cseresznyepaprika, olívabogyó, csíkokra vágott szárított paradicsom és a kapribogyó, majd egy kis darabka vaj, és már csak pár perc kell neki és készen is van, hiszen a csíkokra vágott csirkemellfilé nagyon hamar elkészül, sőt előtte meg is pirítottuk egy kicsit.
Közben, egy fazékban tegyünk fel vizet forrni és sózzuk meg.  Ha forr, mehet bele a makaróni tészta, és főzzük ki. Ha elkészült öblítsük le hideg vízzel, és mehet a csirkés raguhoz. Azonnal, forrón tálaljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza