Ízletes hűsítő finomság: Sárgadinnye krémleves/pirított baconnal...

  • 2017.07.09.
  • 8

Igazi telitalálat, főzés nélküli, így megtartja a vitamintartalmát, és 10 perc alatt készen van.

Nyáron, amikor tombol a hőség, el sem képzelhetünk kellemesebbet, egy jól behűtött, enyhén fűszerezett, sárgadinnye krémlevesnél, mely csodákra képes. Frissít, oltja a szomjat és persze finom is, igazi vitaminbomba… Kiváló immunerősítő hatással is rendelkezik. Rostjaival élénkíti az emésztést. Érdemes elkészíteni, mert isteni finom…

Gyömbéres-mentás sárgadinnye krémleves/pirított baconnal és mandulapehellyel Hozzávalók:1½ kg sárgadinnye ½ púpos kk reszelt gyömbér – ízlés szerint kb. 15 db friss kisebb menta levélke – ízlés szerint ½-1 dl tejszín – ízlés szerint kb. ½ lime leve – ízlés szerint 5 db szeletelt bacon mandulapehelyTovábbi ízesítésre: 1 ek Agavé szirup – akinek szüksége van rá
Elkészítés: Egy száraz serpenyőbe egy maréknyi mandula pelyhet pirítsunk meg, vigyázzunk, ne hagyjuk magára, mert nagyon hamar megég. Ha elkészültünk, öntsük ki egy tálkába, hogy a forró serpenyőbe ne piruljon tovább.Ebbe a meleg serpenyőbe, helyezzük bele a bacon szeleteket és süssük ropogósra, arany barnára. Ha elkészültünk, vegyük ki egy konyhai papírtörlőre.A gyömbért reszeljük le, a mentát mossuk meg, majd egy kicsit vágjuk apróra. Majd tegyük félre. A sárgadinnyét vágjuk fel, és egy kanál segítségével kaparjuk ki a belső magrészét. Ezt követően, a tálaláshoz, egy karalábé vájóval kis gömböket szedjünk/vájunk ki a gyümölcs húsából. Majd ezt tegyük lefedve a hűtőbe. A többi dinnyét szeleteljük fel, és tegyük egy turmixba. Ízesítsük a reszelt gyömbérrel, mentával, és a tejszínnel, keverjük jól össze. Kóstoljuk meg, ha szükséges tehetünk bele még gyömbért és mentát, vagy esetleg tejszínt. Ízesítsük lime levével ízlésünknek megfelelően, és még egyszer jól keverjük el. Akinek nem elég édes, ízesítheti Agavé sziruppal. Én nem tettem, nekem elég édes az, amit a dinnye természetessége ad. Majd öntsük egy tálba, vagy akár egy befőttes üvegbe és lefedve mehet a hűtőbe hűsölni, minimum egy órára. Tálalásnál, szedjük a tányérba a sárgadinnye gömböket, amelyeket kivájtunk. Majd merjük rá a sárdinnye krémlevest. Morzsoljuk össze, vagy vágjuk fel egy kés segítségével a pirított bacon szalonnát és szórjuk meg a leves tetejét, utána mandulapehellyel és mentával díszítjük. Aki szeretné tejszín is csurgathat rá a tetejére vagy a gyerekeknek egy kis tejszínhabbal is kínálhatjuk, ezt az isteni finom sárgadinnye krémlevest. Befőttes üvegbe, vihetjük magunkkal a munkába is ebédre, de akár reggelire is jó választás ez a fincsi leveske.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza