Édesem egy mini muffin tortácskát párizsi krémmel?…

  • 2017.06.29.
  • 0

Ami mindent visz! Szülinapra, bulira, kerti partira, vagy csak úgy…



Gyors, kiadós, praktikus uzsonnára, kirándulásra, rendkívül változatos ízesítéssel elkészíthető finomság. Igazi vendégváró sütemény is, melyet bizton állítom, hogy mindenki elkapkod…
És bár sokan úgy képzelik, hogy a süteménykészítés olyan állapotokat idéz elő a konyhában, mintha Lady GaGa és Madonna összeverekedett volna, az igazság az, hogy cupcake-et sütni valóban kimeríti a tíz perc kavarás fogalmát. De hát, annyira könnyű elkészíteni, hogy kezdők is bátran hozzáfoghatnak… 
 
Mini muffin tortácskák párizsi krémmel gluténmentes Hozzávalók: (12 db) 10 dkg olvasztott vaj 3 púpos ek kakaópor 1 dl forró vízSzáraz hozzávalók: 10 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt 4 dkg Nagykun rizsliszt itt(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)½ kk sütőpor 1 csipet *Himalája só 12 dkg gyümölcscukor vagy cukorFolyékony hozzávalók: 5 ek natúr joghurt – szobahőmérsékletű 1 db tojás 1 kk vanília aroma Párizsi krém (Ganache): ½ tábla 70%-os csokoládé egy darabka vaj tejszín(2:1 arányban a párizsi krém elkészítése, lentebb olvashattok róla) Díszítéshez: dekor cukorkák Vaníliás – mascarpone krém: ½ csomag vanília pudingpor  tej1-2 ek mascarpone100-150 ml tejszín ½ ek gyümölcscukor vagy cukor
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A vajat olvasszuk fel, majd keverjük bele a kakaóport, és adjuk hozzá a forró vizet, jól kevergessük el, és amikor kezd gyöngyözni, akkor jó. Majd vegyük le a hőről. Egy tálba szitáljuk át a liszteket, a sót, sütőport, majd adjuk hozzá a cukrot is és keverjük össze. Majd ehhez adjuk hozzá a kakaós-vajas keveréket és egy habverő segítségével jól keverjük el. Ezután adagoljuk hozzá a joghurtot, keverjük el, majd az egész tojást és a vanília aromát, majd szintén keverjük el. Ha elkészültünk egy muffin formába tegyük bele a muffin papírokat, és egy fagylaltos kanál segítségével, vagy egy evőkanállal adagoljuk háromnegyed részig bele a masszát. Ezt követően az előmelegített sütőben 15-22 perc alatt süssük meg. Az én gázsütőmön 20 perc kellett. Amíg sül a muffin tortácskánk, addig készítsük el a párizsi krémet: egy tálba tördeljük bele a csokoládét. Majd a tejszínt a vajjal forrósítsuk fel, és öntsük a csokoládéra, majd hagyjuk állni egy percig, utána keverjük össze. Aki szeretné megtölteni a muffin tortácskákat, (én most nem tettem) az a vanília pudingot készítse el tejjel, főzze sűrűre, majd adja hozzá a cukrot és jól keverje el. Ezt követően tejszínnel hígítsuk és adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, jól keverjük el. A mascarpone és a tejszíntől szép krémes állagú lesz. Majd töltsük habzsákba, és a kihűlt muffinokat az alján beleszúrva töltsük meg, de vigyázzunk, hogy ne töltsük túl, nehogy szétrobbanjon a muffin.