Erről sem kell lemondani: Nokedli gluténmentesen...

  • 2017.06.27.
  • 1

Nehéz a jóról lemondani, főleg, ha olyan klasszikusról van szó, mint a nokedli, de nem is kell, isteni finom gluténmentes nokedlit készítettem, a lányom nagy-nagy örömére…  


A lányom csak annyit mondott, hogy „hékás, ez nagyon jó lett”, jobb, mint a búzaliszttel készült”. Mondtam neki, ennek nagyon, örülök…
Gondolom, sokan keresik még a megfelelő gluténmentes nokedli receptjét, főleg ha kezdők a témában. Ne keresd tovább, próbáld ki ezt a receptet! Ruganyos, harapható, ugyanakkor kellemesen puha tésztájú nokedli, ami nem fő szét, és amiről senki sem mondja meg, hogy gluténmentes.
Használjátok a receptet egészséggel!… Ajánlom az egészséges étrendet, diétát, fogyókúrát követőknek is…

Nokedli gluténmentesen Hozzávalók: 15 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 5 dkg Nagykun rizsliszt itt 5 dkg burgonyapehely – bármely Bio boltban kapható 3 db tojás ½ kk *Himalája só kb. 200 ml víz
Elkészítés: Egy fazékban tegyünk fel vizet forrni, egy kk-nyi sóval. A liszteket és a burgonyapelyhet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a sót, és az egész tojásokat, keverjük el, és adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű nokedli állagú legyen, jól dolgozzuk/keverjük ki a tésztát. Majd a forrásba lévő vízbe, – egy nokedli szaggató segítségével -, szaggassuk bele, keverjük meg, majd ha feljön a víz tetejére a nokedli még egy – két pillanatig főzzük, és már szűrhetjük is le. Egy ek-nyi kókuszolajjal keverjük el. Használhatjuk bármihez, mint a búzaliszttel készült nokedlit, pld. csirkepörkölt, tojásos nokedli stb…
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza