10 perces: Lime sajttorta – sütés nélküli...

  • 2017.06.25.
  • 4

Nem csak Hófehérke álmodozik ilyen finomságról!



A lime a nyári sütemények kiváló kiegészítője, friss, fanyar, üde az íze. Ez egy egyszerűen és gyorsan 10 perc alatt elkészíthető sajttorta, utána már csak hűsöl egymagában…  Sőt ehhez a tortához még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak keverünk-kavarunk, és már mehet is a hűtőbe. Az eredmény pedig, hogy is mondjam, egyszerűen fenséges. 
Kezdőknek is ajánlom, mert hihetetlenül könnyű elkészíteni és kiváló vendégváró sütemény…

Lime sajttorta/sütés nélküli és gluténmentes Hozzávalók: Tészta alap: 200 g keksz gluténmentesen itt – Aldiban kapható vagy itt100 g vaj  (aki nem gluténérzékeny, az használhat édes kekszet, amit kedvel) Lime mascarpone krém: 500 g mascarpone 2 tubus sűrített tej 3 db lime leve és reszelt héja 250 g hideg habtejszín felverve – ennek csak a fele szükséges, majd a sajttorta krémhez 1 db habfixáló Díszítéshez: + 1 db lime reszelt héja
Elkészítés: Verjük fel a tejszín a habfixálóval, egy robotgép segítségével, – de, azért, ne legyen túl keményre felverve a hab, – majd tegyük a hűtőbe. Reszeljük le a lime héját és nyomkodjuk ki a levét. Majd tegyük félre. A kekszet daráljuk össze, és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük el, és nyomkodjuk bele a kezünkkel, vagy egy kanál segítségével, egy kisebb kapcsos tortaformába. Majd ezt követően, a szobahőmérsékletű mascarponét tegyük egy tálba, és keverjük el egy robotgép segítségével szép krémesre. Majd adjuk hozzá a sűrített tejet – (ez édesíti meg a mascarponét, más édesítésre nincsen szükség), – és keverjük el egy fakanállal, majd keverjük át a robotgéppel is egy picit. Ezután adjuk hozzá a 3 db lime reszelt héját és a levét, és ezt is keverjük bele a krémbe. Ha elkevertük vegyük elő a hűtőből a felvert tejszínhabot és a felét keverjük hozzá. – (A többi felvert tejszínt, majd másra felhasználhatjuk.) Majd az összekevert lime krémet öntsük a kekszes alapra, és 1 db lime reszelt héjával szórjuk meg a tetejét. Tegyük a hűtőbe kb. 2-4 órára, amíg megdermed, utána lehet szeletelni és kínálni a kedves családunknak, vendégeinknek.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza