Barna sörös tiramisu

  • 2017.07.21.
  • 1

Forró, nyári melegben jobban csúszik a sör, és az a közhely az édességekre is igaz. Ha hozzálöttyintünk egy keveset a keserű nedűből, az édességnek csak jót tehet! Mint most a tiramisu esetében.



Sörös tiramisu
Hozzávalók:
500 g mascarpone
200 ml habtejszín (cukrászhab)
8-10 dkg porcukor
16-20 db babapiskóta
1 kiskanál habfixáló
1 dl főzött kávé
1,5 dl barna sör
keserű kakaópor
Verjük fel kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, egy másik tálban a mascarponét keverjük össze a porcukorral, majd dolgozzuk össze a két krémet. A főzött kávét keverjük el a sörrel és forgassuk bele a babapiskótákat.
Folpackkal béleljünk ki egy hosszúkás formát, kenjük az aljára krém felét (később ez a réteg lesz majd legfelül), erre helyezzük rá a sörös kávéban megforgatott babapiskótákat.  Kanalazzuk rá a maradék krémet, majd fektessünk rá újabb réteg kávéban, sörben mártott piskótát. Hűtsük be 4-5 órára, (még jobb egy egész éjszakára). Másnap fordítsuk ki a formából és tetejét hintsük meg keserű kakaóporral.

Ha pedig citromos, vagy mogyorós változatra vágysz, azt is megtalálod!
Hasonló bejegyzések:Amikor a csoki sörözik: Barna sörös brownieSörös, csokis mousseCitromos tiramisuKülönleges édesség egyszerűen: sós mogyoróvajas tiramisu