Szedres csokitorta, the best!

  • 2013.07.06.
  • 9

Még egy szülinapi torta az elmúlt időkből. Nagyon, nagyon, nagyon csokis. A szeder kifejezetten jót tesz neki, még akkor is, ha most még fagyasztott állapotában jutunk hozzá!Szedres csokitortaHozzávalók a piskótához:5 tojás,5 evőkanál cukor,3 evőkanál liszt,2 keserű kakaópor,1 kiskanál sütőporA krémhez:30 dkg étcsokoládé,3,5 dl  habtejszín,kb. 8 dkg porcukorDíszítéshez: szeder, tortazselatin18 centis tortaformaA tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd keverjük krémesre a tojások sárgáját a cukorral.  A cukros tojássárgához adjuk hozzá az átszitált lisztet, sütőport, kakaóport. Legvégül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 35 percig süssük.Forraljuk fel a tejszínt és tördeljük bele a csokoládét.Kevergessük, tegyük vissza a tűzre, hogy sűrűsödjön. Izlés szerint adjunk hozzá porcukrot (nekem belement 4-5 evőkanálnyi) és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Néhány órára tegyük be a hűtőbe.Verjük fel a krémet habbá.Vágjuk a tortát 3 rétegre és kenjük meg a krémmel. Oldalára és a tetejére is jut bőven.A tetejét d vízzel higítíszítsük szederrel és vízben felolvasztott zsalatinport locsoljunk rá.You might also like: