Citromos pavlova joghurtos málnaszósszal

  • 2013.09.25.
  • 6

Minap belebotlottam Jamie Oliver 30 perces ételkészítési műsorába és ott láttam meg ezt a hihetetlenül egyszerű desszertet> Hozzáteszem, neki kicsit gyorsabb volt, mint nekem, hiszen Angliában van készen kapható mini pavlova (azaz habcsók) tortácska és citromkrém (lemon curd) is készen kapható. Nekem ezeket külön kellett megcsinálnom, de a végeredmény egy fantasztikusan finom, édes-citrusos-málnás desszert lett, ami tökéletes minitortácskának bizonyult férjem születésnapjára.Hozzávalók 6 minitortához:1 adag pavlova krémlemon curd50 gramm görög joghurt100 gramm málna (vagy bármilyen friss gyümölcs, pl áfonya)pár szem friss málna a díszítéshez A pavlovához elkészítettem a krémet, azaz 3 tojásfehérjét 1 csipet sóval felverem félkeményre, majd hozzáöntöttem az 1 kávéskanál vaníliakivonatot és az 1 teáskanál ecetet és tovább vertem, amíg kemény nem lett. Majd a 200 gramm porcukor és 1 evőkanál étkezési keményítő keverékét evőkanalanként hozzáadtam, minden hozzáadott kanál után várva kb 20 másodpercet, hogy a habverő egyenletesen elkeverje a porcukrot. Amikor az utolsó kanál cukrot is hozzáadtam a kemény habhoz, még hagytam kb fél percig pörögni a habverőt, majd leállítottam. Egy masszív, fényes habot kaptam végeredményül.Egy tálcát sütőpapírral leterítettem és a sütőpapírra 6 kört rajzoltam egy pohár segítségével, majd a habcsók-krémet egyenlően elosztottam úgy, hogy mindegyik habcsókocska szélét egy kanál segítségével kicsit feltupíroztam, hogy később, sülés után a közepén legyen egy kis mélyedés, amibe belehalmozhatom a krémeket.A tortácskákat 140 fokos sütőben kb 60 perc alatt készre sütöttem, de odafigyeltem, hogy ne kezdjen el barnulni.Amíg a torta sült, a lemon curdot elkészítettem ÍGY. Majd következett a joghurtos-málnás öntet: a málnát egy edénykébe tettem, villával összetörtem és a joghurtot óvatosan, hanyagul beleforgattam, de nem kevertem össze teljesen, hogy a krémnek márványos hatása legyen.Miután a tortácskák kisültek, hagytam kicsit hűlni, végül először 1-1 evőkanál lemon curd-öt szedtem mindegyik tortácska közepébe, ennek a tetejére halmoztam a joghurtos málnaszószt és a végén pár szem friss málnával díszítettem.

Címkék

Édesség