Gluténmentes töltött piskóta

  • 2017.11.13.
  • 0

Gluténmentes töltött piskóta
Szeretitek a piskótát? Én nagyon. :)
A világ legegyszerűbb süteménye, gyorsan megvan, számtalan módon variálható, süthető mákkal, dióval, mandulával, ám van aki tart tőle, a kérdések és megkeresések alapján úgy tűnik, hogy nem mindenkinek sikerül megsütni. Ezért most leírom, hogyan lesz nekem a piskóta tökéletes :)
A hétvégén is ezt sütöttem. Főleg rizslisztből szoktam készíteni, de az nagyon könnyű tészta lesz, nehezen tartja meg a tölteléket. Ezért most nemcsak rizslisztet tettem bele, hanem Nutrifree mix per Dolcit is.
Hozzávalók:
7 db L-es tojás különválasztva7 kanál cukor
4 kanál Nutrifree Mix per dolci
3 kanál Nagykun rizsliszt
csipet vaníliás cukor és egy citrom reszelt héja.
Egy tepsit (30x30 cm) kibéleltem sütőpapírral.
A sütőt előmelegítettem 170 fokra.
A tojásfehérjékből kemény habot vertem a cukorral robotgéppel. Amikor már jó kemény volt a hab, egyenként hozzáadtam a sárgáját, 1-es fokozaton tovább kevertettem a géppel, majd a lisztet és a citromhéjat is beletettem. Kikevertem óvatosan, de már fakanállal. A tepsibe simítottam egy fakanállal, majd betettem a sütőbe és 40 percet sütöttem. 35 perc után lehet ellenőrizni, mert a sütési idő mindig sütőfüggő. Egy fogpiszkálót beleszúrva, ha nem marad rajta tészta akkor már jó. :)
Miután elkészült, kivettem és pár percet hagytam hűlni majd egy rácsra borítottam, de sütőpapírra is lehet. A hátulján lévő sütőpapírt nagyon óvatosan kell lehúzni róla akkor nem tépi le a tésztát :) Időnként forgatva hagyom kihűlni. Ezután egyik részét megtöltöttem lekvárral, a másikat nutellával. A tészta nagyon szépen tartotta magát nem csúszott szét.