Farmo-Schar MixIt gluténmentes zsemle

  • 2017.11.13.
  • 1

Farmo-Schar MixIt gluténmentes zsemle
Ez a finom zsemle a régebbi bagett tészta alapján készült.Hozzávalók 6 db zsemléhez:
150 gr Farmo LP Low Protein liszt100 gr Schar Mix It Universal liszt13 gr friss Budafoki élesztő5 gr cukor5 gr só20 ml (2 ek.) olaj250 ml kézmeleg víz
10 gr utifűmaghéjA szokásos módon az élesztőt a cukorral és a kézmeleg vízzel felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, addig pedig a szárazanyagot kikevertem. Beleöntöttem az élesztős vizet és robotgéppel összedolgoztattam. Hozzáadtam az olajat is, ezt is belekeverte a gép. A kész tésztát (ragacsos, de úgy jó) enyhén olajos kézzel 6 részre osztottam, majd egyenként elgombócoltam. Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajjal, és 35 fokos sütőbe tettem 35 percre kelni a tésztát.
Mikor megkelt még egyszer átkentem olajjal és 180 fokra emeltem a hőmérsékletet és 35 perc alatt készre sütöttem.