Tiramisu torta

  • 2017.02.20.
  • 2

Tiramisu tortaNagy kedvencünk a tiramisu és a hétvégén vendégek jöttek.
Babapiskótám nem volt itthon és nagyon kedvem sem volt gyártani, valamint gyerekek is jöttek hozzánk, így adott volt, hogy valamilyen piskóta tuti hogy készülni fog, valószínű, kókuszkocka...de gondoltam a felnőtteknek is legyen valami krémesebb édesség is.
Így lett a piskóta feléből tiramisu torta.
Nagyon finom lett, nem lehet abbahagyni :)
Hozzávalók egy közepes méretű tortához:5 tojás szétválasztva5 kanál cukor5 evőkanál Nagykun rizsliszt20x25 cm-es tepsiA tojásokat szétválasztom, a cukrot a dagasztó üstjébe teszem, és a tojásfehérjéket is. A géppel kemény habot verek a fehérjéből. A sárgáját egyenként hozzáadom és óvatosan átkeverem majd a lisztet is. A piskótatésztát egy sütőpapíros tepsibe simítom és 180 fokos sütőben (2) középső rácson 30 perc alatt készre sütöm.
Hozzávalók a krémhez:25 dkg laktózmentes mascarpone (LIDL, Aldi)6 dl laktózmentes habtejszín (Aldi)3 csomag dr. Oetker habfixáló1 dl főzött fekete kávé15 dkg porcukor1 vaníliás cukorezenkívül: Tutti holland kakaópor
Lefőztem a kávét és félretettem.
Robotgép táljába tettem a habtejszínt bele a habfixálót és kemény habbá vertem. Míg a gép dolgozott addig a mascarponét kikevertem a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezt hozzáadtam a tejszínhabhoz és alaposan elkevertem.
A kihűlt piskótát kettévágtam középen. Gyengén megspricceltem a kávéval, de ecsettel is lehet kenegetni, majd rákentem a krém felét. Megszórtam kakaóporral. Rátettem a másik piskótát, azt is kicsit megspricceltem a kávéval és a maradék krémet rákentem, valamint az oldalát is körbekentem. Így tettem a hűtőbe és tálalás előtt megszórtam kakaóporral.
Próbáljátok ki nagyon finom :)