Márványkuglóf gluténmentesen olajos piskótából

  • 2017.02.14.
  • 5

Márványkuglóf gluténmentesen olajos piskótából
A hétvégén kuglófot készítettem, de nem akartam vajas tésztásat sütni, inkább valami könnyűre vágytam, ezért az olajos piskótára esett a választásom, amit innen,
Mohakonyha oldaláról vettem.Az olajos piskóta recept alapja az 1 tojáshoz számolt 4 dkg liszt, 4 dkg cukor, 1 ek. víz, 1 ek. olaj 1 negyed kk sütőpor.
Az én kuglófformám nem túl nagy, felül 20 cm átmérőjű, alul pedig 15 cm. Ehhez mérten én 3 tojásból készítettem el a tésztát, a fenti arányokkal számolva az alábbi módon:
Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg gluténmentes süteményliszt vagy rizsliszt (nálam ez most Nutrifree Mix per Dolci liszt)
12 dkg cukor
3 evőkanál olaj3 evőkanál víz7 gramm sütőporEzenkívül: 2 evőkanál (csapott) Tutti holland kakaópor, és 1 ek vízA kuglófformát kikentem Ligával és leszórtam rizsliszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, a tojássárgákat a vizet és az olajat egy kézi habverővel alaposan kikevertem. A sütőport a lisztbe kevertem.
A tojáshabba beleöntöttem a tojássárgáját, elkevertem majd hozzáadtam a lisztet is és óvatosan átkevertem benne.
A tészta kétharmadát a kuglófformába öntöttem, a maradékhoz hozzákevertem 2 ek Tutti holland kakaóport és egy pici vizet. Ezt a sárga tészta tetejére tettem, majd villával behúztam.
A tészta a sütőforma közepéig ért.
Betoltam a sütőbe és 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütöttem. Középső (2) rácson sült.
Tűpróbával ellenőrizze mindenki mert nem egyformák a sütők.