Tápiókapuding

  • 2016.05.27.
  • 6

TápiókapudingPudingot készítettem tápiókagyöngyből.Már régen készültem kipróbálni, most jött el az ideje.
Aprószemű tápiókagyöngyöt vásároltam, a receptet pedig
innen: Limara oldaláról vettem. A kókusztejből nekem kevesebb kellett, a felét tettem hozzá, eperrel csináltam, mert rengeteg van a kertben :) és vaníliával.
Írom, hogyan készítettem:Hozzávalók 3 pohárhoz:80 gr tápiókagyöngyfél liter vízcsipet só2 dl kókusztej (Joya-t használtam)4 ek cukor vagy mézkevés citromlévaníliakivonattetejére eper és kókuszchipsA vizet a sóval és a citromlével felforraltam, ekkor hozzáadtam a tápiókagyöngyöt. Takaréklángon kb 15 percet főztem.
Addigra szépen besűrűsödött és kocsonyás állagú lett de még voltak benne fehér szemek.A tápióka akkor fő meg amikor már teljesen áttetsző, üvegszerű kis golyócskák lesznek a fehér gyöngyből.Mikor már kevés fehér közepű gyöngy van az edényben, akkor felöntöttem a kókusztejjel, hozzáadtam az édesítőt (én most cukrot és mézet vegyesen) a vaníliakivonatot egy fél mokkáskanállal és felforraltam.Kb. még 8-10 percet főztem, addigra minden szem áttetszővé vált.
Forrón, de óvatosan a poharakba mertem (ekkor még nem pudingállagú) és hagytam szobahőmérsékletűre hűlni.Mire meghűlt, addigra kocsonyás lett. Rátettem az epret és kókuszchipssel díszítettem.
Partnerem: