Hét éves a Makronauta

  • 2018.03.06.
  • 8

Egy kicsit elgondolkodtam, mi minden történt az elmúlt hét évben gasztronómia fronton: rengeteg új titán jelentkezett az új főzési technikák és főzőeszközök megjelenésével, meg azzal, hogy kinyílt a világ, minden népek kajáját megkóstolhatjuk itthon is. Az irányzatok egymásnak sokszor ellentmondanak. Az egyszerűség háttérbe szorult és a bonyolultság meg a mesterkéltség, az üzleti irány lett elsődleges. Mindez nem tartozik a makrobiotikus szemléletbe, de természetesen a fejlődéssel lépést kell tartani.
Meggondolás tárgyát képezi, hogy ami régi, bevált, hagyományos, az már nem lehet jó, éljen az új!? Például főzni vétek (vagyis elvétjük a lépést) és mindent nyersen kell enni, ehhez az aprítógépek és aszalógépek beszerzése elengedhetetlen, minden elektromosan működik csak, egyszerű körülmények közt lehetetlen volna finom ételt készíteni? Nem hiszem!
Szeretném megőrizni mindazt, ami letisztult és bevált, tehát a régi konyhatrükköket és az alapanyagokat, recepteket. Ezekből aztán mindenki válogathat belátása (egészségi állapota, igénye) szerint. Mivel a hét év alatt már majdnem minden makrós és makróközeli ételt feltettem a blogra, most olyanokat szeretnék még, amit szeretünk és időnként főzünk. Új áramlatok makrósítása is szóba jöhet.
A Makronautának hamarosan lesz születésnapi tortája is!