Gellérthegyi séták

  • 2018.02.13.
  • 9

Legelső budapesti kirándulás élményem a Gellérthegy. Oda vitt minket anyukám, sétálni, hegyet mászni, hintázni kiskoromban. Az is kellemes emlék, hogy tejeskannában vittünk magunkkal habart zöldbab levest és azt ettük délben, nem kellett hazajönni ebédelni. A gellérthegyi séták később egyre teljesebbé váltak.
Nemrég egy értékes kis könyv, egy sétakalauz jelent meg kedvenc hegyemről. A könyv főszerkesztőjével, Saly Noémivel készítettem interjút, aki sok érdekességet elmondott a könyv születéséről és természetesen a Gellérthegyről.
"A páratlan látványt nyújtó Gellérthegy a város egyik legrégebben lakott része, 1987-ben a Duna két partjának panorámájával együtt a világörökség részévé nyilvánították. A Budapesti kultúrtörténeti séták sorozat harmadik kötete a Gellérthegyen kalauzolja az olvasót.
– Az információkban gazdag és vonzó kiállítású könyv több szerzőt jegyez, spiritus rectora Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa. Hogyan született meg ez a sokrétű kalauz?"
A teljes interjú a linkre kattintva olvasható:
http://www.konyv7.hu/magyar/menupontok/felso-menusor/folyoirat/gellerthegyi-setak--interju-saly-noemivel