Miért nem eszünk többször miszólevest?

  • 2018.01.30.
  • 3

Az egészségünket védő miszót legkönnyebben levesbe keverve tudjuk beépíteni az étrendünkbe. A miszó – más néven erjesztett szójababkrém, jó hatással van az emésztésre, az érfalakra és erősíti ellenálló képességünket. Egész éven át rendszeresen fogyasztható, akár naponta egy-egy kávéskanálnyi adagban, különösen télen ajánlott. 
Többször írtunk már a miszóról, most csak még néhány gyakorlati tanács következik. Bioboltból szerezhetünk be megbízható márkájú szójapasztát és szójaszószt is. Télen a hatshomiszó és az árpamiszó fogyasztását ajánljuk, máskor rizsmiszót is vehetünk. A miszót nem főzzük, hanem a kész levesbe keverjük bele, mindenkinek személyre szabottan, felnőtteknek általában egy tányér levesbe egy mokkáskanálnyit, (a férfiaknak egy kicsit többet, mint a nőknek), gyerekeknek egy borsószemnyi az adag. Lehet azonban a a fazékba is keverni, ügyeljünk arra, hogy feloldódjon a krém. Bármilyen leveshez hozzáadhatjuk, de a legjobban a natúr zöldséglevesek ízét emeli ki. 
Szendvicskrémekhez is adhatjuk. A blogon még több miszós recept található. Számtalan egészségvédő hatásán túl különleges ízét is megtapasztaljuk.