Banános-zabpelyhes keksz

  • 2017.10.13.
  • 0

Az interneten találtuk ezt a receptet, kipróbáltuk, 20 perc alatt készen van, nagyon egyszerű és nagyon finom lett. Íme a mi variációnk:
Hozzávalók: 200-220 g finomabb zabpehely, 3 jó érett banán, kisebből 4 db.
Elkészítése: Egy villával alaposan szétnyomkodjuk a banánt. Ezután egy evőkanállal lassanként a pürébe adagoljuk a zabpelyhet. Közben összegyúrjuk a masszát úgy, hogy tészta állagú legyen.A masszából a két tenyerünk közé véve a tésztát kis golyókat formálunk, ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és ott egy kicsit szétlapítjuk, majd a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a kekszeket aranybarnára sütjük, ez alig 15 perc.
Amikor kihűltek a korongok, olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.
Ajánljuk uzsonnára joghurttal, tejjel, frissen facsart gyümölcslével, gyümölcsteával.