Gombapörkölt

  • 2017.09.01.
  • 1

Mi ezt a változatot kedveljük a leginkább, de sokféle változata lehetséges, van lecsós, tejfölös és tojásos.
Hozzávalók: 25 dkg vargánya gomba szeletelve, 1 közepes fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db kis paradicsom, 1 evőkanálnyi zsiradék, pici só és pirospaprika
Elkészítése: A hagymát apró kockákra vágjuk, forró olajon megpároljuk, hozzátesszük a szeletelt zöldpaprikát, és paradicsomot. Amikor ezek megdinsztelődtek, a szeletelt gombát beletesszük, egy picit megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, egy kicsi édesnemes paprika is mehet rá. Főtt rizzsel, salátával tálaljuk.
Ha van még másfajta gombánk is, csak jót tesz a gombapörköltnek, például az úrigomba vagy a rókagomba nagyon illik a vargányához.
Figyelem! A gombát biztonságos helyről szerezzük be, ha nem ismerjük a gombákat, feltétlenül vizsgáltassuk meg szakértővel, a piacokon találjuk őket.
Fotó: Szepesi Dóra