Rántott tofu

  • 2017.03.31.
  • 5

Húsevőknek is ízlik. Tápláló növényi fehérje, könnyen emészthető, tavaszi energiája van.
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tofu, szójaszósz, 1 cikk fokhagyma, kukoricaliszt, szójatej, szezámmag, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A tofut tetszőlegesen kb. 5x10 centiméteres, 1 cm vastagságú darabokra vágjuk. A szeleteket egy tányérra tesszük, fűszerezzük: szójaszósszal lecsöpögtetjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Legalább fél órát állni hagyjuk, hogy a semleges ízű tofu felvegye az ízeket. Ezután kukoricalisztben megforgatjuk és forró olajban mindkét oldalát 1.2 percig sütjük. A lisztből és a szójatejből készíthetünk egy masszát, amiben megforgatjuk a tofudarabokat, majd szezámmagban meghempergetjük és ezután sütjük ki.Jól illik hozzá a főtt barnarizs és a nyers saláta egy pár csepp citromlével ízesítve.