Kompót aszalt gyümölcsből*

  • 2016.12.30.
  • 5

Nincs itthon friss gyümölcs? De van mazsola, aszalt szilva, aszalt barack és dió? Még néhány kiegészítés, máris elkészülhet a finom desszert!
Hogyan varázsolhatunk a télbe nyarat? Igen, aszalt gyümölcsökkel! És ha még egy kis praktikával, néhány adalékkal megbolondítjuk, máris ott vagyunk! Be kell valljam, hogy a legutóbbi aszalt gyümölcs kompót készítésénél kiderült, nincs itthon narancslé. Egy fél deci vörösborral helyettesítettük - így is nagyon finom, egy kicsit forraltboros hangulata lett.Hozzávalók 4 személyre:  50-50 gramm aszalt alma, szilva, barack, körte és mazsola, 1/4 l grapefruitlé, 2 evőkanál rum, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 csésze narancslé, 3 evőkanál méz, ízlés szerint karobpor, 50 g dióféle vegyesen
Elkészítés:  Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk, és a mazsolával együtt egy tálba tesszük. Ráöntjük a grapefruitlevet, a rumot, a fahéjat, a citromhéjat és a narancslét, letakarjuk és éjszaka állni hagyjuk. Másnap az egészet takaréklángon 10 percig főzzük. Mézzel édesítjük, ízlés szerinti mennyiségű karobport keverünk hozzá, ez egy kicsit megköti. Diógerezdekkel, mandulával díszítve melegen vagy hidegen tálaljuk. Mi most a fotózáskor friss szőlőszemeket is tettünk rá.
* Két évvel ezelőtt a blog slágere volt ez a recept, több, mint 8 és félezren kattintottak rá. Igaz, kint volt a Díványon!