Bazsalikomos málnaleves tökmagolajos vaníliafagyival 5 perc alatt

  • 2018.06.19.
  • 0

Nem túlzás, tényleg öt perc, a flancos név dacára. Valójában az is hosszabb ideig tart, amíg leírom, mi is a teendő. Az első persze, hogy legyen valahonnan málnánk. A második, hogy legyen kiváló vaníliafagyink, és minimum annyira kiváló tökmagolajunk. A tökmagolajat és a málnát a Cekker Bevásárlóközösségben (röviden: a Cekkerbő’) szerzem be helyi termelőktől. Javaslom, hogy ha van a környezetetekben bevásárlóközösség, támogassátok a helyi termelőket azzal, hogy náluk vásároltok! Keszthelyiek és környékiek egész egyszerűen jöjjenek a Cekkerbe:-)Hozzávalók 4 személyre:30 dkg málna25 dkg  mascarponekb. 6 dl tej3-4 bazsalikomlevélcukor ízlés szerintvaníliafagyitökmagolajEgy tálba tesszük a málnát, felöntjük a tejjel, beletesszük a mascarponét és a cukrot, a bazsalikomleveleket is megtépkedve, és adunk neki a botmixerrel.Kész.Tálalhatunk. Leves, rá a vaníliafagyi, és meglocsoljuk az olajjal.Pazar.