Ezt süsd meg anyunak!

  • 2018.05.05.
  • 4

Május első vasárnapja, anyák napja, srácok.
Süssetek anyunak sütit. Neki lehet állni persze valami faxnis cuccnak is, de ha az nem pálya, ajánlok egy totál egyszerűt.
Olyan kis ártatlan semmiségnek néz ki, igazából brutális. Ízre is, nemcsak kalóriára, persze. Tudjátok, elsősorban ízre megyünk, minden más utána. Szóval, ez egy blondie liofilizált gyümölcsökkel. Nem kell megijedni egyik kifejezéstől sem, mindent szépen elmagyarázok.
A blondie a brownie fehér párja, fehér csokival készül. A liofilizált gyümölcsök fagyasztva szárított gyümölcsdarabkák, egyre több helyen kaphatóak, de ha nem találtok, nem baj, tegyetek a sütire epret, annak most már lassan szezonja van, már találtok fóliás magyart, szóval bátran.
Mondom a tészta hozzávalóit, amit 26 centi átmérőjű tortaformában érdemes sütni:
10 dkg vaj
8 dkg cukor
2 tojás
12 dkg liszt
8 dkg fehér csoki (csokicsepp, vagy táblás csoki apróra darabolva)
5 dkg kandírozott gyümölcs (gyömbér, narancshéj)
5 dkg aszalt áfonya
A krémes réteghez:
20 dkg Philadelphia, vagy hasonló krémsajt
5 dkg porcukor
reszelt citromhéj
5 dkg olvasztott fehér csoki
liofilizált gyümölcsök
1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokosra.
2. A vajat és a cukrot tedd egy tálba, kézi robotgéppel habosítsd ki.
3. Egyesével keverd bele a tojásokat.
4. Keverd hozzá a lisztet, majd a többi hozzávalót.
5. Simítsd a masszát a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, és süsd kb. 20 percig. Hűtsd ki a tésztát, majd húzd le róla a sütőpapírt, és tedd tortatálra.
6. A krémsajtot keverd ki a porcukorral, tedd bele a reszelt citromhéjat, és egyengesd el a tészta tetején. Olvaszd meg a fehér csokit, és csíkozd meg vele a süti tetejét. Szórd meg a liofilizált gyümölcsökkel, vagy tegyél rá epret, málnát…amit anyu szeret.
Mert megérdemli.



Címkék

Süti Desszertek