Így tárold okosan a rengeteg plüssjátékot!

  • 2018.02.11.
  • 2

A plüssjátékok a legszaporább lények egy háztartásban. Minél több gyerekünk van, minél több éve, annál nagyobb halom képződik belőlük, amit aztán így-úgy elrakosgatunk: dobozokba, zsákokba, szekrényekbe, polcokra.
Nemrég kérdezte valaki, tudunk-e valamilyen okos ötletet a plüssök tárolására, mert nemcsak az a baj, hogy sok van belőle, de az is, hogy amit a gyermek éppen keres, azt a különböző tárolókban nehéz megtalálni – tehát valami átlátható megoldás kellene.
Nekünk egyébként már pont nem aktuális, lévén, hogy a legutolsó – egy hónapja lezajlott – költözésünk alkalmával az egy-két kedvencen kívül az összes megmaradt jószágot elajándékoztuk, mert nálunk már nem játszik velük senki sem. Bár a férjem mostanában egy új, megfontolandó szemponttal rukkolt elő a gyerekcuccokat illetően: nem kéne valamit megtartanunk az unokáknak…? Hm. Azért ebbe fura belegondolni, de rá kellett jönnöm, hogy a felvetés teljesen ésszerű és jogos.
Nos, mindenesetre körülnéztem a neten, és remek ötletekre bukkantam. Úgyhogy a következőket ajánlom figyelmetekbe:

Legnagyobb kedvencem, az ajtó nyújtotta rakodási felület teljes mértékű kihasználása, jól látható minden egyes darab. 2. Szintén nagyon népszerű és elterjedt ötlet a házi állatkert kialakítása. 3. Klassz hasznosítása az ikeás nyakkendő- és sálrendszerező gardrób-kiegészítő termékének. 4. Maradjunk az Ikeánál: ilyenünk nekünk is volt, egyetlen hátránya, hogy a felső részét nem érték el a gyerekek, bár volt, aki azt mondta, hogy az úgy pont jó, mert az alsókkal játszanak, majd megunják, és lehet cserélni. 5. Függönykarnisokat is felszerelhetünk a falra, ezek mögé gyömöszölhetjük a kisebb-nagyobb darabokat. 6. Gardróbrendszerezőt is hasznosíthatunk új módon.7. Csajos megoldás kis hercegnőknek – ha már nem kell az ágya fölé a baldachin:-)Még további ötleteket találtok ide kattintva.

Ám mielőtt bármelyik ötlet megvalósításába belefogunk, gondoljuk át, kell-e ennyi plüss a gyereknek. Hiszen vélhetően csak pár darabbal játszik, van, amit meg sem fog soha. Mérlegeljünk, keressünk a játékoknak olyan helyet, ahol betölthetik funkciójukat, ahol a bőség zavara nem hagyja parlagon heverni őket. Rengeteg gyereknek nincs is saját játéka, úgyhogy akár gyermekünkkel együttműködve – szociális érzékenységét fejlesztjük vele – ajándékozzuk el a felesleges játékokat. Jót teszünk másokkal, de magunkkal is, mert nem kell annyi holmit rakosgatni. Ha nem tudsz a környezetedben rászoruló családot, nézd meg, van-e szegényeket támogató szervezet, alapítvány, esetleg gyermekotthon, de általában a kórházak gyerekosztálya is örömmel fogadja a szép állapotú játékokat, gyerekkönyveket.