A reményhez vezető út

  • 2017.10.18.
  • 4

Tapolyai Emőke könyvét, amelynek címe: Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel – szinte egy szuszra elolvastam. Jó, nem is túl hosszú könyv, de nem is kell, hogy az legyen: minden benne van, ami ahhoz kell, hogy felrázzon, ráébresszen arra, hogyan is állhat helyre lelkünkben az egyensúly, hogyan nézhetünk szembe régóta kísértő félelmeinkkel, hogyan lehetünk megelégedett, kiegyensúlyozott emberek.Úgyhogy helyesbítek: Tapolyai Emőke könyvét szinte egy szuszra elolvastam, de újra és újra kézbe veszem, mert válaszokat kaptam, kapok számomra égető, fontos kérdésekben. A szerző ír a reményről, a reményt gátló félelemről, és ezen félelmek felszámolásának módjáról. Könyve hívőknek szól, a Biblia versein keresztül közelíti meg a témát, és az olvasottak feldolgozását kérdések feltevésével segíti.

“Veszteségeink, negatív tapasztalataink arra tanítanak: hiába reménykedünk egy szebb jövőben. Miben is bízzon az a fiatal, akinek elképzelése sincs egy egészséges párkapcsolatról, mert soha nem látott őszinte kötődést férfi és nő között? Hogyan menjen előre az a pár, akinek az orvosok azt mondták, nem lehet gyerekük? Képes-e a gyászoló elégedetten élni hiányával együtt és annak ellenére? Mibe kapaszkodjon, aki nap mint nap egyfajta „római arénában” érzi magát munkahelye, kapcsolatai vagy házassága miatt? Múltunk meghatározó része jelenünknek, életünknek − éppúgy, ahogy a jelenhez való viszonyulásunk is meghatározza jövőnket. De hogyan kezeljük múltunkat, hogy felébredhessen bennünk a remény? És mit kezdjünk a jelenünkkel, hogy megragadhassuk a holnapot?”

A Harmat kiadó gondozásában megjelent kötet bemutatójára 2017. október 20-án 18 órakor kerül sor a D18 Kávézó és Könyvesboltban, ahol a szerzővel Hamar Dávid beszélget. A könyv megrendelhető természetesen online is, most kedvezményesen ITT. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe.