Hunor, a kalandozó magyar Egerben

  • 2017.07.14.
  • 2

Hosszas külföldi tartózkodás után Hunor megérkezett Egerbe. Ágneséknél töltött közel egy hetet, és rengeteg látnivalót megnézett.
Tartsatok Hunorral és Ágiékkal, végigkalauzolnak bennünket ezen a szép történelmi városon! A szó innentől a vendéglátóé.

Eger a barokk és a borok városa. Mivel Hunor egy rókakölyök, a borokat inkább mellőztük… Ellenben az itt töltött pár napban sok látnivalót megtekintett.
Hétköznap érkezett, így belecsöppent a napi teendőkbe, és elkísérte a fiamat a Makovecz Imre által tervezett Bitskey Aladár Uszodába.
Várakozás közben megtekintette az uszodával szembeni gyógyparkban a kupolás ivókutat, melyből a Szent József forrás vize szabadon elvihető. Sajnos az itt megépített szökőkút jelenleg nem üzemel, szárazak a kövek.
Hétvégén aztán belevetette magát a kalandokba, s mivel is kezdett volna, ha nem a várral?
Felmérte a terepet.A  gótikus palotát nézte meg először …majd bátran ráült egy ágyúra.
Az elmúlt években megújult az egri vár, s a folyamat most is tart. Az egyik leglátványosabb része a Kálvária-domb újjáépítése volt a stációkkal, amely a vár legmagasabb pontja. A kis huncut itt sem hagyta ki az ágyút.
Meglátogatta a vár egyik csendes sarkában található Gárdonyi-sírt is, melynek felirata: “Csak a teste” utal arra, hogy szelleme alkotásaiban örökké él.







Hunor nem bírt betelni a várból nyíló gyönyörű kilátással…