Helmdon, ahol szívesen élnénk

  • 2017.03.23.
  • 5

Angliai utazásunk bázisa volt ez a kicsi, közel ezer fős lakosságú falu, Helmdon. Itt élnek vendéglátóink, Chris, Roz, fiuk Oscar, és Reggie, a magyar vizsla. Miután Chris felvett bennünket a repülőtéren, a következőket közölte útközben: Helmdonban nincs térerő, továbbá nincsenek boltok, áruházak pláne; van viszont csend, nyugalom, és az a három elem, ami fontos egy faluban: kocsma (na jó, itt pub), templom, kultúrház.
Szóval, egyik oldalról itt kezdődik Helmdon. Már látszik a templom, mint valami erőd, döbbenetes, hogy ott áll a XIII.-XIV. század óta. A templom körül körben réges-régi sírok vannak, a sírkövek zöme nem is olvasható, amelyikről ki tudtuk silabizálni az évszámot, az 1700-as évekből való  volt.
A templom stílusa gótikus.
Hátsó bejárata is van…
Kerítése oldalában pedig már ilyen színesen nyíltak a virágok március elején.A templom utcája a Church street, természetesen. (A church templomot jelent.)
Nagyon tetszettek az általam látott vidéki falvakban, városokban az utcanévtáblák, a házszámok, és az, hogy sokan nevet adnak a házuknak.


A kultúrház, azaz a Reading room is a Church streeten található, erről írtam már a kvízest kapcsán.Útközben ilyen padon pihenhet meg a sétáló:És az is kiderül, hogy a királynő arany jubileumára készült.Még mindig ezen az utcán haladunk, és akkor a Church street-Bell close sarkán megtaláljuk a harmadik fontos épületet: a pubot.