Hunor, a kalandozó magyar Melbourne-ben

  • 2017.02.26.
  • 8

Eljött a pont, hogy őszintén sajnálom azt, hogy én magam nem férek bele egy borítékba, és nem utazhatom körbe úgy a Földet, mint Hunor, a kalandozó magyar. A kisróka január 5-én kelt útra, hogy egy év alatt annyi helyen megforduljon, amennyin csak lehetséges, és már most annyi kalandban volt része, hogy úgy érzem, szívesen cserélnék vele.
Akik még nem hallottak erről a kis játékomról, azok kedvéért mondom: a plüssállat a blog olvasói között utazik kézről-kézre – mert magyarok mindenhol vannak -, nem azért, mert hogy ez önmagában olyan hű de jó, hanem azért, hogy akinél éppen állomásozik Hunor, az fotók segítségével mutasson meg annyit a lakóhelyéből, környezetéből, amennyit gondol, amennyit fontosnak érez, vagy amire éppen lehetősége van.
Hunor tőlünk, Gyenesdiásról Érdre, majd Solymárra ment, onnan kiugrott Bécsbe, visszatért Budapestre, majd egészen Új-Zélandig, Aucklandig repült; onnan haladt tovább Melbourne-be, ahol Réka, Imre, Lili és Nóra várta. Persze, azért volt némi izgalom az utaztatásnál: Új-Zélandról szerda-csütörtök körül kellett volna Hunornak az ausztrál városba érkeznie, de csak következő hétfőn ért oda.
Hát, nekem már az is megfordult a fejemben, hogy soha nem kerül elő. Hogy kész, a Magyar Postát megúszta, de a két ország valamelyik postája meg mégis elkeveri… Mert hát innen azt mondjuk, hogy Ausztrália csak egy köpésre van Új-Zélandtól, de azért az mégis csak 1500 kilométer. A lényeg az, hogy egyszer csak jött az üzenet Rékától: Hunor megvan, megnyugtatására egy kollégája várta.
Mit mondjak, nem látszik túl boldognak, pedig ha tudná, hányan cserélnének vele… A hétköznapokon Hunor főleg Imrével kirándult, aki aztán egy fergeteges videót is összerakott a kisróka melbourne-i tartózkodásáról. Íme.

Átadom a szót Rékának, legyetek részesei ti is a melbourne-i kalandnak.

Mindenek előtt köszönjük a lehetőséget, hogy megmutathattuk Hunornak Melbourne-t, nagyon érdekes kaland volt! Melbourne több mint 4 millió lakosú, elképesztően nyüzsgő nagyváros, mindig történik valami érdekes, színes, nyitott és abszolút multikulturális. Építészete durván eklektikus, a modern beton épületek és a 100 éves faház simán megférnek itt egymással. Rengeteg a látnivaló, így képtelenség róla keveset írni.  A következő fotókon láthatóak Melbourne legfontosabb látnivalói, érdekességei, aki ide eljön, az tuti megnézi, megtapasztalja, ezért is tartottuk fontosnak ezeket megörökíteni.

Utcai szobor egy zebránál, az átkelésre vár.
Hunor gondolkodott, küldjön-e nektek képeslapot.
Turistainformációs dolgozó a belvárosban, Hunor hamar összebarátkozott vele.
Háttérben a Federation Square
Flinders Street Station
Flinders Street Station ismét
Melbourne a villamosok városa, rengeteg villamosvonal van. Itt a 35-ös nosztalgiavillamos látható, körbe körbe megy a belvárosban, teljesen ingyenes rajta az utazás.
Belváros, a Yarra folyó feletti sétálóhíd