LEVENDULÁS SÁRGABARACKOS SÜTEMÉNY

  • 2019.07.31.
  • 9


A bőven termett sárgabarckból ezt a süteményt készitettem el. Kevert sütemény lévén nem sok dolog van vele és igen finom. Finomságát megkoronázza a tetejére szórt levenulavirág.15 dkg puha vaj15 dkg barna cukor2o dkg liszt3 tojás1 csomag sütőporfél teáskanál fahéj
1 csomag vaniliás cukor
csipet sóA barackkal kezdem. Megmosom és forrásban levő vizben hagyom pár percig, aztán lehúzom a héját. Kimagozom és féreteszem.A tojásokat felütöm külön tálba teszem a sárgáját és a fehérjét.
A tojássárgákhoz hozzáadom a vajat és a cukrot és habosra keverem.Jöhet bele a liszt a sütőpor, a fahéj a vaniliás cukor, amit szintén jól elkeverek benne. A felvert tojásfehérjéket hozzáadva óvatosan átkeverem és kivajazott közepes méretű tepsiben egyenletesen beleöntöm és a tetejére helyezem a felezett, hámozott barackokat, melyeket morzsolt levenulavirággal és egy kevés barna cukorral megszórok.18o fokon kb. 3o prcig sütöm, Tűprobával ellenörzöm. Ha megsült porcukorral megszórom és felvágom.