SÜTŐBEN SÜLT, FÜSZERES CUKKINI

  • 2019.03.03.
  • 7

2 db saláta cukkini
(ezek kicsik, igy kétfőre szól a recept )
1/4
kk.kakukkfűbő késhegynyi
cayenne bors1/2
kk.fokhagymapor1/2
kk.vöröshagyma granulátum1/2
kk. száritott medvehagyma1/2
kk. füstölt paprikasóborsIgy tél végén nagyon vágyunk már a friss zöldségekre, Szerencsére megfizetheő áron kaphatunk saláta cukkinit, így könnyű ebédet vagy vacsorát készithetünk belőle.A sütőben sütés nemcsak egyszerűbb, hanem egészségesebb is. A füszerek felcserélhetők, de mivel a cukkini nemtúl izes magában, igy jól viseli a karakteresebb füszereket. A cukkinit megmosssuk ha szükséges levesszük a héját és
nemtúl vékony ujjnyi szeletekre vágjuk.Egy tányérba kikészitjük a felhasználandó füszereket, és a bundázáshoz valókat.A cukkini korongokat először kevés sóval megszórjuk, a füszereket jól összekeverjük, így a nedves cukkinire jól rátapadnak. Ezután a hagyományos módon bepanirozzuk a zöldséget és sütőpapiros tepsibe tesszük, előtte meglocsoljuk kevés olajjal és előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15- 20 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a cukkiniszeleteket és így mindkét oldaluk aranybarna lesz.A füszeres rántott cukkinit forrón, frissen
tálajukAdhatunk hozzá mártogatosként
görög yoghurtot, amit elötte összekeverümk édes chiliszósszal.