OROSZ HÚSSALÁTA

  • 2017.11.20.
  • 0

Ez a saláta igen finom. Ezt Rejtő Jenő is tudhatta, hiszen megemlékezett róla a Három testőr Afrikában cimű könyvében, ami igy kezdődik"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban. Idő: délután hét óra. Színhely: Afrika, Rakhmár, egy távoli, eldugott garnizon a Szahara valamelyik oázisában, ahol néhány ottfelejtett légionista és egypár nyomorult arab tengődik. Személyek: személytelenek. Történik: semmi." Ha otthon mi készitjük el az orosz hússalátáta következőket kell felhasználnunk hozzá:30 dkg főtt csirkemell3 db csemegeuborka2 db főtt tojás4 db újhagyma1 db alma1,5 dl g tejföl3 ek majonézsó, bors1 ek fehérborecet1 nagy csipet porcukor
ElkészitésEgy mélyebb üvegtálban a tejfölt
előbb a majonézzel,
majd a sóval,
borssal
ecettel és a porcukorral izesitve keverjük össze.Ebbe a majonézbe tegyük
bele az apróra összevágott csirkemellet, csemegeuborkát, tojást, újhagymát és az almát. Jól keverjük össze
és pár óra hűtés után tálalhatjuk piritott kenyérszeleten ezt a finomságot.