Kolbászos pogácsa II.

  • 2019.12.31.
  • 7

Ez most két receptem kombinálásával készült: az egyik ez a
tejfölös pogácsa, a másik pedig
a
kolbászos pogácsa. Mivel a kolbászos pogácsa ott sütőporral készült, ezért újabban a tejfölös pogácsát sütöm és arra teszek kolbászt. Tovább puha marad a tejfölös, élesztővel készült pogácsa, mint a sütőporos. Nálunk nagyon kedvelt lett ez a változat.A pogácsa tésztáját én előző este gyúrom össze, másnap sütöm, de elég egy-két óra pihenés is neki):70 dkg simaliszt2 púpos teáskanál só50 dkg margarín20 dkg tejföl1 kocka élesztő (42 g)1 egész tojás + 1 tojás sárgája+ tojás a lekenéshezkolbászkarikákreszelt sajt a tetejéreén még némelyik pogácsára szórtam fekete szezámmagot is a reszelt sajt tetejére (sütés előtt), jól mutatott rajtaA tejfölben elkevertem az élesztőt, a tojást és a tojás sárgáját. Egy nagyobb tálba szórtam a lisztet, hozzáadtam a sót, összemorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam az élesztő-tejföl-tojás keveréket és összedolgoztam. Egy tálba tettemés folpack fóliával letakarva betettem a hűtőbe.Másnap lisztezett felületen kinyújtottam újjnyi
vastagra, kiszaggattam akkora méretű pogácsaszaggatóval, mint amilyen kb. a kolbászkarika és sütőpapíros tepsire raktam. Megkentem villával felvert tojással, rátettem
kolbászkarikákat, újra lekentem tojással és megszórtam reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (200 fokon) megsütöttem.

Címkék

Pogácsa Kolbász