Sárgarépás-karalábés csirkemell

  • 2019.09.12.
  • 4

Hozzávalók:1,2 kg csirkemellfilé3 db nagyobb sárgarépa1 nagyobb karalábé1 doboz fokhagymás tejszínes vajkrém1 Rama Cremefine 7%-os (250 ml)só, frissen őrölt borscsipetnyi borsikafűolajpetrezselyemzöldA karalábét és a sárgarépát meghámoztam, vékony csíkokra vágtam.A megmosott csirkemellet is csíkokra vágtam.A húst teflonserpenyőben kevés felhevített olajon (két részletben) hirtelen átpirítottam, megsóztam, borsoztam. Letakarva hagytam kicsit párolódni, majd kiszedtem egy tálba (Ugyanígy a csirkemellcsíkok másik felét is).Ezután a serpenyőbe tettem a felcsíkozott sárgarépát és karalábét, ezeket is pár percig pirítottam, sóztam, megszórtam csipetnyi borsikafűvel, majd 2-3 evőkanál vizet adtam hozzá, lefedve hagytam pár percet párolódni. Ekkor visszaraktam a húst is, együtt még hagytam párolódni. Hozzáadtam a Rama Cremfine-t, vajkrémet, hagtytam hogya vajkrémelolvadjon és a Rama Cremfin-től kicsit besűrűsödjön a szaft.Párolt rizzsel és petrezselyemzölddel megszórva tálaltam.