Brownies - vörösbabbal, liszt nélkül

  • 2019.07.11.
  • 7

Hozzávalók:2 konzerv vörösbab (nálam Lidl-s)3 egész tojás1 csésze nádcukor (2,4 dl)6 evőkanál kókuszolaj6 evőkanál keserű kakaópor1 teáskanál őrölt fahéj1,5 teáskanál sütőporcsipetnyi sóA sütőt bekapcsoltam 200 fokra.Egy 26 cm-es tortaforma alját kikentem vékonyan kókuszolajjal (a forma oldalát nem kentem ki).Egy kis tálkában összekevertem a kakaóport, fahéjat, sót és a sütőport.A babot szűrőbe tettem és leöblítettem hideg vízzel, majd
hagytam jól lecsepegni.Egy mélyebb tálba ütöttem az egész tojásokat, hozzáadtam a nádcukrot, a folyékony kókuszolajat és botmixerrel addig kevertem amíg jó habos nem lett. Ekkor hozzáadtam a lecsepegtetett babot és tovább mixeltem,míg szép sima lett (nekem maradtak még pici darabok a bab héjából, de a sütés után egyáltalán nem lehetett érezni a sütiben). Hozzákevertem a kakaós száraz keveréket (ezt már csak egy kézi habverővel vagy fakanállal). Egy 26 cm-es tortaformába simítottam a masszát és az előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöttem. Hagytam teljesen kihűlni, utána szeleteltem. Kínálhatjuk tejszínhabbal, vagy vaníliafagyival, esetleg gyümölcsökkel stb....A receptet
itt
találtam.