Szójaszószos, gránátalmamelaszos csirkecomb

  • 2017.05.22.
  • 0

Hozzávalók:8 db csirkecombsó3 hagyma negyedekre vágva (vagy pár salottahagyma)8 közepes krumpli félbe vágva10 dkg aszaltszilva---3 dkg gyömbér (friss)1 dl szójaszósz0,9 dl gránátalma melasz3 evőkanál juharszirup12 dkg csatnifrissen őrölt borsoreganoA csirkecombokat megmostam, papírtörlővel megtöröltem. Enyhén besóztam.A szójaszószt. melaszt, juharszirupot, csatnit,borsot, oreganot és reszelt gyömbért összekevertem. A combokat, krumplit, hagymát és aszaltszilvát beleforgattam, majd mélyebb tepsibe öntöttem az egészet, a tepsit alufóliával lefedtem. 200 fokos sütőbe toltam, és kb. 2 órát sütöttem, közben többször átkevertem. A vége felé az alufóliát levettem róla és addig sütöttem, míg a combok szép pirosra nem sültek. Párolt rizst kínáltam mellé köretnek és a vele sült krumplit meg a hagymát.