Rebarbarás sütemény

  • 2017.05.23.
  • 1

Több rétegből áll, de gyorsan elkészül. Bármilyen gyümölccsel készíthetö (amiket akár nyersen is rászórhatunk a túrós rétegre, nem kell a pudingpor és cukor sem akkor a gyümölcshöz, én a rebarbara miatt választottam most ezt a megoldást).Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)- - - Kevert tészta:12 dkg vaj (én most margarint tettem)12 dkg kristálycukor1 csomag vaníliáscukor3 tojás12 dkg rétesliszt1 teáskanál sütőpor- - - Túrós krém:25 dkg túró8 dkg porcukor2 tojás1 evőkanál vaníliás pudingpor- - - Rebarbarás réteg:35
dkg rebarbara (tisztán mérve)5 evőkanál barnacukor (vagy sima kristálycukor)kb. 4 marék fagyasztott bogyós gyümölcs1 evőkanál pudingpor- - - Morzsa:15 dkg rétesliszt8 dkg barnacukor (vagy lehet sima kristálycukor is)1 csomag vaníliáscukor10 dkg hideg vajElőször a rebarbarát meghámoztam, feldaraboltam, és a cukorral egy lábasba raktam, pár percig kevergetve felmelegítettem,amíg a cukor elolvadt. Máris levettem a tűzről. Kihűtöttem. Majd hozzákevertem kb. 4 marék fagyasztott bogyós gyümölcsöt, hogy szebb színe legyen. Hozzákevertem 1 evőkanál vaníliás pudingport.Elkészítettem a morzsát amíg a rebarbara hűlt - a hozzávalókat kézzel morzsássá gyúrtam. Beraktam a hűtőbe, amíg elkészítettem a kevert tésztát és a túrókrémet.A kevert tésztához a vajat a cukorral és a vaníliáscukorral habosra kevertem, egyenként hozzákevertem a tojásokat is. végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is. Kivajazott, kilisztezett tortaformába (26 cm-es) simítottam.A túrós krémhez a túrót, tojások sárgáit, a porcukrot és a vaníliáscukrot kikevertem. A fehérjékből habot vertem, óvatosan a túróhoz forgattam. Ezt a túrókrémet szétraktam a kevert tésztán egy kanállal, hogy könnyebb legyen majd elsimítani rajta. Ezután szintén kanállal szétraktam a rebarbarás masszát rajta, elsimítottam, végül rámorzsoltam a hűtőből kivett morzsát.180 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni. Porcukorral meghintve tálaltam.