Tükörtojás zöldségrösztin

  • 2019.11.15.
  • 6

Látványos és egészséges vacsi. Zöldség és tojás minden fogyni vágyó álma :D annyira látványos így és nem gondolnád de elképesztően laktató. Még felnőtteknek is számolhatsz egy zöldségfészek per fővel. Érdemes elektromos aprítóval dolgozni, mert a reszelgetéssel sok idő elmegy. Óriási előny, hogy a tükörtojás a sütőben sül meg a fészkeken így nem kell serpenyőben sütni. Nekem ez az igazi villásregi avagy brunch egyik főeleme.Hozzávalók:5 db tojás10dkg sárgarépa5 dkg fehérrápa10 dkg édesburgonya10 dkg cukkini10 dkg kaliforniai paprika1 gerezd fokhagymafél vöröshagymasó, bors5 dkg gluténmentes kekszből morzsa vagy zsemlemorzsa5 dkg laktózmentes sajt vagy növényi sajtElkészítés:A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Minden zöldséget megmosunk, megtisztítunk és lereszeljük vagy ledaráljuk. A zöldségeket sóval kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük ez kb 5 perc. Majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.Kicsit hűlni hagyjuk, majd mehet bele 1 db tojás, zsemlemorzsa és a lereszelt sajt. Sütőpapíron formázz 4 db fészket a sült zöldségekből és üss mindegyikbe egy-egy tojást. Ha picit kifolyik a szélén nem baj a lényeg hogy a nagyja és a sárgája a zöldség közepén maradjon. 15 perc alatt süsd készre.A zöldség részét akár előző este is elkészítheted és vasárnap reggel már csak a tojást kell ráütnöd!