Tonhalas csicseriborsó saláta

  • 2018.04.07.
  • 6

Igazi fehérjebomba, sosem gondolnád hogy pár falattól mennyire jól fogsz lakni és 3 perc alatt elkészül! Nem is értem eddig miért nem készítettem ezt el többet. Szuper azokra a szombati ebédekre amikor dolgozom és nincs időm másra vagy azokra amikor bevásárlás és minden heti dolog elintézése mellett szintén nincs idő másra.Hozzávalók:1 dl laktózmentes joghurt vagy kicsit kevesebb növényi tejszín1 kk dijoni mustár2 ek majonéz (vega)1-2 konzerv tonhal (ahogy szereted, ha azt szeretnéd hogy érzeni lehessen a tonhalat akkor 2!)só, bors (sok!!)fél kaliforniai paprikaegy fej vöröshagyma1-2 ek apróra vágott kaporegy nagy doboz előre főzött csicseriborsó konzerv 400gElkészítés:a joghurtot, a mustárt és a majonézt összekeverjük a lecsepegtetett tonhallal (lazackonzervből is isteni!). Sózzuk borsozzuk és megszórjuk a kaporral. A paprikát és a hagymát apróra vágjuk és ezt is hozzákeverjük. A csicseriborsót egy másik tálban krumplinyomóval kicsit összetörjük annyira amennyire szeretnénk, hogy kenhető állaga legyen. Majd a többihez keverjük. Most megkóstoljuk és pótoljuk a hiányzó sót és borsot! Önmagában is nagyon laktató de szendvicsben vagy pirítósban akár tortillába tekerve is finom.