Sült túrópuding

  • 2017.11.03.
  • 3

Anno az eredetileg még 2013-ban kiposztolt sült túrópudingot sütöttem újra de már laktózmentes alapanyagokkal. Akkor a facebookon nem írtam hozzá pontos receptet és Zsuzsa kedvéért most leírom a pontos receptet. És azért újra is sütöm itthon a hétvégén ha már így belemelegedtem. :DIsteni!Hozzávalók:3 tojás25 dkg laktózmentes túró3 ek rizstejszín (vagy laktózementes tejszín)5 dkg rizsliszt (gluténmentes kenyérliszt vagy bármilyen másik liszt)1 kis só1 citromegy csomag vaníliás cukor vagy egy vanília rúd3 ek mazsola (áztasd vízbe 10 percre)10 dkg nádcukorsárgabarack lekvárElkészítés:a sütőt 200 fokra melegítem. Hőálló tálkákat kikészítek és kibélelem kis négyzetekre vágott sütőpapírral. Én ezt nem hagyom ki soha mert utálom kiszedni a beleragadt tésztát. A tojásokat szétválasztom a sárgáját és fehérjét külön-külön egy-egy tálba teszem. A túrót, a tejszínt, a cukort és a lisztet összekeverem a sárgájával. Mehet bele a leszűrt mazsola, vanília és a citrom lereszelt héja. A tojásfehérjét pedig egy pici sóval jó kemény habbá verem.Óvatosan hozzáforgatom a túrós-mazsolás tésztához. Kiadagolom a hőálló tálkákba és a tálkák méretétől függően 15-25 perc alatt megsütöm. Látványos lesz ha kész mert óriásira megnő, mint ahogy a képen is látszik. Ha megsültek a pudingok, akkor kesztyűvel kiveszem és egy vastag vágódeszkára kifordítom őket. Könnyen kiesnek a sütőpapír ebben is sokat segít. Tányérra teszem és jó adag sárgabaracklekvárral kínálom.