Kapros krumplisaláta másként

  • 2017.08.16.
  • 6

Eddig nem volt a kedvencem a kapor de ebben a receptben szerintem az arányok miatt lesz isteni ez a saláta. Kevesebb kapor és a tartár része sincs túlnyomva éppen hogy észrevehető és nem túl édes. Tudom ez egy olyan átlagos étel de krumpli saláta és krumpli saláta közt óriási különbségek vannak.Szuper grillezett húsok vagy grill sajt mellé de én még magában is ettem belőle.Hozzávalók:1,3 kg burgonya1 fej lilahagymakis csokor friss kapor200 ml vegán majonéz1 ek olívaolaj1 tk dijoni mustár1 citrom lereszelt héjafél citrom lefacsart levesó, borsElkészítés:A krumplikat héjában jó adag vízben megfőzöm. Villával ellenőrzöm, hogy a közepe is puha-e. Kb 20-25 perc, túlfőzni nem érdemes mert szétesik. Ha kész leszűröm és hideg vízben lehűtöm. Meghámozom, karikára vágom, hozzáadom a megpucolt és vékonyan felszeletelt lila hagymát és az apróra vágott kaprot. Egy másik kis tálkában kikeverem a majonézt, az olívaolajat, a mustárt a citrom héját és levét sóval és borssal. Az öntetet összekeverem a krumplival és megszórom még egy kicsi kaporral.