Rizstej készítése levesfőzőgéppel

  • 2017.05.15.
  • 3

Igen borsos ára van a magtejeknek és a magtej készítő gépeknek is. Megnéztem mit tud egy ilyen gép a neten és örömmel konstatáltam hogy ez hasonló mint amit egy levesfőző berendezés tud. Tehát egy erős daraboló és egy vízforraló keveréke. Pont kifogtunk egy akciót az Interspárban így lett egy Philips márkájú levesfőzőnk. (Nem a reklám helye tuti a többi is jó). Ennek a krémlevesfőző fokozata isteni rizstejet készít és a töredékébe sem kerül mint a dobozos. Íme az arányok és a recept. Hozzávalók:3 ek rizs (nem kell előfőzni)1 ek olaj1 ek méz1 ek kókuszreszelékcsipet sótisztított víz vagy ásványvíz majdnem a max jelzésig felöntveSorjában kimérjük és beletesszük a gépbe a hozzávalókat. Azért írtam hogy a max jel alá érjen csak a víz mert nekem volt hogy a maxon kifutott. Lezárjuk a tetejét és kiválasztjuk a krémleves főző fokozatot. A kókuszreszelék miatt nem kell izgulni ígérem, hogy semmi kókusz ízt nem fogsz tapasztalni. Viszont amikor napokig áll kevésbé sűrűsödik be hogy miért nem tudom de ez a tapasztalat. Kb 15 perc míg megfőzi. Többször megkeveri ez az elején hangosabb. Ha kész akkor vigyázz mert nagyon forró. Várj egy kicsit aztán szűrd le egy kancsóba ami bírja a hőt. Hagyd kihűlni majd tedd a hűtőbe. kb 5 napig áll el a hűtőben. A készüléket érdemes ha kicsit meghűlt azonnal elmosni hogy ne ragadjon bele a maradék rizstej.
A rizstejet a bal első képecske fokozatán főzte a gép.