Cukkini hajó sülve

  • 2017.04.06.
  • 8

Tavasszal (is) jól jönnek az alacsonykalóriás ételreceptek. Szokás szerint ez is egy könnyű és gyors étel, vegán, növényi sajttal a tetejére sütve. Nagyon finom és lehet akár köret is. Én kettőt tudok belőle egyszerre megenni. Vacsorára is szuper!Hozzávalók:3 cukkini1 fej vöröshagyma15 dkg morzsolt kukoricasó, bors, bazsalikom1,5 dl sűrített paradicsom150 g reszelt növényi sajt (Violife füstölt ízesítés)Elkészítés:A cukkiniket megmossuk a végeket levágjuk és az egész cukkinit félbevágjuk. Így hat félbevágott cukkinink van. Egy kanállal a magos közepét kikaparjuk így készítjük elő a helyet a tölteléknek. A magos részt kidobjuk. Előmelegített sütőbe tesszük a cukkiniket 200 fokra légkeverésre 40 percre. Közben elkészítjük a tölteléket, kókuszzsíron megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a kukoricát (én fagyasztottat használtam) pár percig keverjük ha fagyott a kukorica ha nem akkor azonnal mehet rá a sűrített paradicsom. Só, bors, bazsalikom. És kész a töltelék. Ha a cukkinik megsültek akkor kanálla megtöltjük a kukoricás töltelékkel és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük még 12-15 percre a sütőbe míg a sajt megpirul.